ΥΓΕΙΑ

Γρίπη: Ξεκίνησε η επιδημία στην Ελλάδα, 4 οι θάνατοι

Γρίπη: Ξεκίνησε η επιδημία στην Ελλάδα, 4 οι θάνατοι

Με άγριες διαθέσεις ξεκίνησε η γρίπη στην Ελλάδα, καθώς άλλοι 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες από επιπλοκές της γρίπης, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 4.


Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, έως και την περασμένη Παρασκευή 10 Ιανουαρίου είχαν καταγραφεί 12 σοβαρά κρούσματα γρίπης, τα 11 από τα οποία χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Πρόκειται για 8 άνδρες και 4 γυναίκες από 32 έως 80 ετών και οι 9 ασθενείς ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχιακή γρίπη.

Σε ό,τι αφορά τους 4 θανάτους, πρόκειται για 2 άνδρες και 2 γυναίκες ηλικίας από 59 έως 73 ετών.

Με βάση τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, 3 ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και ο ένας από τους 4 που πέθανε από επιπλοκές της νόσου, δεν ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Πάντως, το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει ακόμα και τώρα τον εμβολιασμό έναντι της γρίπης, προκειμένου να προστατευθούν από τις επιπτώσεις του ιού της γρίπης, οι ασθενείς που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, δηλαδή, οι χρόνιοι ασθενείς, οι καρδιοπαθείς, οι διαβητικοί, οι νεφροπαθείς, οι ανοσοκατασταλμένοι, όσοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα και τα παιδιά με χρόνια νοσήματα.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Η αναγκαιότητα εμβολιασμού έναντι της γρίπης