ΥΓΕΙΑ

ΙΣΑ προς ηγεσία υπ.Υγείας: Το καλύτερο είναι να παραιτηθείτε

ΙΣΑ προς ηγεσία υπ.Υγείας: Το καλύτερο είναι να παραιτηθείτε

«Ανικανότητα» να διαχειριστεί την παροχή υπηρεσιών υγείας και να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία, καταλογίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στην ηγεσία του υπουργείου.


Ο ΙΣΑ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για διάλυση του συστήματος παροχής υπηρεσιών υγείας, για έλλειψη οράματος και σχεδιασμού, για διατάξεις που «ξεφυτρώνουν» χωρίς συνοχή.

«Ξεκίνησαν με τη δραστική ουσία και τώρα προχώρησαν αφενός στην οριζόντια και πρόχειρη θέσπιση 'πλαφόν' στη συνταγογράφηση, αλλά και στην εκβιαστικά επιβληθείσα υποχρέωση στους ίδιους τους γιατρούς να πληρώσουν ιδιωτικές εταιρείες να τους ελέγξουν, προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα», τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο ΙΣΑ δίνει περιθώριο μέχρι την επόμενη Τετάρτη στο υπουργείο Υγείας να ανακαλέσει τα μέτρα, «που παραγνωρίζουν ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και ότι οι ιατροί ασκούν λειτούργημα», διαφορετικά θα καλέσει όλους τους ιατρούς της Αθήνας «μέσα και έξω από τον ΕΟΠΥΥ» σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Τέλος, απευθυνόμενος στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο ΙΣΑ τονίζει ότι η «καλύτερη πολιτική που μπορείτε να εφαρμόσετε, είναι η υποβολή της παραίτησής σας».