ΥΓΕΙΑ

Η Μ. Φραγκάκη και πάλι πρόεδρος στο Νοσ. Παίδων Αγλ. Κυριακού, στη θέση του Τομπούλογλου

Η Μ. Φραγκάκη και πάλι πρόεδρος στο Νοσ. Παίδων Αγλ. Κυριακού, στη θέση του Τομπούλογλου

Η προκάτοχος του Χάρη Τομπούλογλου, αναλαμβάνει τα καθήκοντα της προέδρου του δ.σ. του Νοσοκομείου Παίδων Αγλ. Κυριακού.

Η Μαριόγκα Φραγκάκη, η οποία είχε διατελέσει πρόεδρος σχεδόν για 12 χρόνια στο Νοσοκομείο και αντιπρόεδρος επί προεδρίας Τομπούλογλου επιστρέφει στην παλιά της θέση, μετά τη δικαστική απόφαση για αντικατάσταση του Χ. Τομπούλογλου, ο οποίος συνελήφθη στις 24 Δεκεμβρίου 2013 με προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 25.000 ευρώ.

Καθήκοντα αντιπροέδρου αναλαμβάνει ο χημικός μηχανικός Αθανάσιος Μπίνης.

Πέντε μήνες μετά τη σύλληψή του Χ. Τομπούλογλου για δωροδοκία, το νοσοκομείο Παίδων Αγλ. Κυριακού αποκτά πρόεδρο και αντπρόεδρο, αφού χρειάστηκε δικαστική απόφαση για την αντικατάσταση του Χ. Τομπούλογλου. Μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε απόφαση για τον ορισμό προέδρου και αντιπροέδρου στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαία Κυριακού, ύστερα και από τη σχετική απόφαση του Ιδρύματος Π.& Α. Κυριακού στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει το νοσοκομείο Παίδων.

Η κα. Μαριόγκα Φραγκάκη, ήταν γιατρός του νοσοκομείου για τουλάχιστον 30 χρόνια και πρόεδρός του από το 1982 έως το 1989, από το 1994 έως το 1997 και από το 2010 έως το 2012. Το Σεπτέμβριο του 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου ο Χ. Τομπούλογλου και η κα. Μ. Φραγκάκη έγινε αντιπρόεδρος.

Το ενδιαφέρον για το νοσοκομείο Παίδων Αγλ. Κυριακού θα εστιάζεται από δω και πέρα στις διαδικασίες συγχώνευσης του με το νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία. Τα δύο Παιδιατρικά Νοσοκομεία, τους τελευταίους 5 μήνες είχαν κοινή διοίκηση υπό τον κ. Εμμ. Παπασάββα, αλλά σχεδόν τίποτα άλλο δεν έχει προχωρήσει στο επίπεδο της συνένωσης των δύο γειτονικών νοσοκομείων.

Πηγή: onMed.gr

Διαβάστε επίσης:

Γιατροί του Κόσμου: η λιτότητα στην Ελλάδα χτυπά ανελέητα έγκυες και παιδιά