ΥΓΕΙΑ

Ποια τεχνική εμφύτευσης μαλλιών είναι καλύτερη;

Ποια τεχνική εμφύτευσης μαλλιών είναι καλύτερη;

Ρωτήσαμε τον πλαστικό χειρουργό Δρ Αναστάσιο Βεκρή, με εξειδίκευση στη μεταμόσχευση μαλλιών, να αναλύσει τις σύγχρονες μεθόδους εμφύτευσης μαλλιών-γενίου-φρυδιών.

Κάθε χρόνο χιλιάδες άντρες και γυναίκες με πρόβλημα αραίωσης μαλλιών καταφτάνουν στο ιατρείο με σκοπό να αντιμετωπίσουν την τριχόπτωση. Οι άντρες θέλουν να διατηρήσουν τη νεανική εικόνα τους και ζητούν πιο πυκνά μαλλιά και γένια. Οι γυναίκες επιθυμούν να λύσουν για πάντα το πρόβλημα της αραίωσης στα φρύδια και να πυκνώσουν το πρόσθιο τρίγωνο της γραμμής του μετώπου. Ποια είναι η κατάλληλη τεχνική σε κάθε περίπτωση; Ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός, επιστημονικός διευθυντής της κλινικής Advanced Hair Clinics, απαντά.

Για φυσικό αποτέλεσμα: FUE
«Η μέθοδος Follicular Unit Extraction βασίζεται στην μεμονωμένη μεταφορά τριχοθυλακίων από τη δότρια στη λήπτρια ζώνη. Αυτό σημαίνει πως δεν αφαιρούμε λωρίδα δέρματος για να εξάγουμε τα τριχοθυλάκια, αλλά τα αφαιρούμε ένα προς ένα, με τοπική αναισθησία. Η FUE είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος επειδή χαρίζει φυσικό αποτέλεσμα με έναν ελάχιστα επεμβατικό τρόπο. Με την συγκεκριμένη τεχνική εμφύτευσης μαλλιών έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε την εμφύτευση τριχοθυλακίων χωρίς να ανοίξουμε υποδοχές προηγουμένως. Αυτό καθιστά την FUE ελάχιστα τραυματική και ο χρόνος ανάρρωσης είναι πολύ μικρός» παρατηρεί ο Δρ Βεκρής.

Δείτε πώς γίνεται η FUE:




Για άμεση επαναφορά: Ακούρευτη συνεδρία FUE
Για καλύτερο αποτέλεσμα και μέγιστη εξαγωγή τριχοθυλακίων η FUE γίνεται σε κοντοκουρεμένο κεφάλι. Όμως αν θέλετε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας την επομένη, έχετε την επιλογή της αξύριστης εκδοχής.

Για μεταμόσχευση φρυδιών
Ο Δρ Βεκρής εξηγεί: «Το κούρεμα σε ζώνες γίνεται σε γυναίκες ως εξής: στο πίσω μέρος της κεφαλής ξυρίζουμε μια πολύ μικρή περιοχή που κρύβεται χάρη στα μαλλιά. Από εκεί λαμβάνουμε τα τριχοθυλάκια ένα προς ένα και τα εμφυτεύουμε είτε στα φρύδια εφόσον υπάρχει αραίωση είτε στο πρόσθιο τρίγωνο της γραμμής του μετώπου (hairline) που έχει υποχωρήσει».

Τι πρέπει να γνωρίζετε
-Η δότρια περιοχή: Αν η δότρια περιοχή στο πίσω μέρος του κεφαλιού είναι φτωχή, ο γιατρός παίρνει τριχοθυλάκια από τα γένια, το στέρνο και την πλάτη
-Τα σημάδια: Η παλιά τεχνική FUT/Strip αφήνει μόνιμη ουλή. Αντίθετα η FUE δεν αφήνει κανένα σημάδι.
-Ο γιατρός: Ενημερωθείτε για την κατάρτιση του γιατρού και την εμπειρία της επιστημονικής ομάδας που θα συμμετέχει στη μεταμόσχευση.

Advanced Hair Clinics
Διεύθυνση: Κων. Βεντήρη 5, περιοχή Hilton - Αθήνα
τηλ. επικοινωνίας: 210 6980451,
e-mail επικοινωνίας: info@advancedhairclinics.gr
www.advancedhairclinics.gr