ΥΓΕΙΑ

ΠΙΣ: Να καλυφθούν τα κενά στα νησιά με μόνιμο προσωπικό

ΠΙΣ: Να καλυφθούν τα κενά στα νησιά με μόνιμο προσωπικό

Την αναθεώρηση της απόφασης για την περικοπή προγραμμάτων εφημεριών των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, ζητά από τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Ο ΠΙΣ σε σχετική ανακοίνωση τονίζει: «Θεωρούμε πως τέτοιες αποφάσεις στο μέσο της τουριστικής περιόδου δημιουργούν προβλήματα στα ήδη φορτωμένα από πολίτες νησιά μας, με αποτέλεσμα να θίγεται η περίθαλψη και να εξουθενώνονται οι γιατροί.

Η έλλειψη γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και πόρων δεν πρέπει να γίνει η αιτία, ώστε να δυσχεραίνουμε τον τουρισμό και το ήδη επιβαρυμένο έργο των γιατρών, μειώνοντας επιπλέον το κίνητρο προσέλευσης νέων γιατρών στα νησιά μας, που τόσο το έχουμε ανάγκη».

Ο ΠΙΣ ζητά να αναθεωρηθεί η απόφαση της 2ης ΥΠΕ, να καλυφθούν τα κενά στα νησιά με μόνιμο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, καθώς και να αποζημιωθούν τα δεδουλευμένα των εφημεριών του 2015, σε όλους τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών ιατρείων, χωρίς περικοπές.

Σχετικές ειδήσεις