ΥΓΕΙΑ

Άλμα Ζωής - Race for the Cure: Δωρεάν μαστογραφίες για ανασφάλιστες γυναίκες στο Ζάππειο

Άλμα Ζωής - Race for the Cure: Δωρεάν μαστογραφίες για ανασφάλιστες γυναίκες στο Ζάππειο

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου (ΚΜΜ) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα παρέχει το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου δωρεάν μαστογραφίες στον χώρο του Ζαππείου.

Η ΚΜΜ θα εξυπηρετήσει 50 άπορες ή ανασφάλιστες γυναίκες μόνο κατόπιν ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη κ. Ελένη Λέκα, κοινωνική λειτουργό του Συλλόγου από 14/09 έως 24/09 μεταξύ 11:00 με 18:00 στο τηλέφωνο 210 4180006 (εσωτ. 19). Η μονάδα θα βρίσκεται στον χώρο του Ζαππείου από τις 10:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Βιβλιάριο απορίας από την Πρόνοια ή κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο δημόσιας αρχής του τόπου που να πιστοποιεί την ανεργία ή την απορία.

Τα πιστοποιητικά απορίας ή ανεργίας θα πρέπει να τα έχουν μαζί τους οι εξεταζόμενες το Σάββατο 26/09.

Επιπλέον απαραίτητες προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο:

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (3 ημέρες πριν την περίοδο και 5 ημέρες μετά).

Οι δράσεις του Συλλόγου σε συνδυασμό με τον 7ο Αγώνα Greece Race for the Cure πραγματοποιούνται για να επιτευχθεί ο στόχος για το 2015 που είναι η ενημέρωση όλων των γυναικών για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν ανάλογα με την ηλικία στην οποία βρίσκονται και σύμφωνα πάντα με τις διεθνείς ιατρικές οδηγίες.

Περισσότερες πληροφορίες για τον 7ο Αγώνα Δρόμου & Περιπάτου Greece Race for the Cure® 2015 στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα στο www.greecerace.gr