ΥΓΕΙΑ

Έργα αναβάθμισης στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» ύψους 2,4 εκατ. ευρώ

Έργα αναβάθμισης στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» ύψους 2,4 εκατ. ευρώ

Αναβαθμίζονται τα κτήρια του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά», μετά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, του νοσοκομείου και των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε.), και τη συνεργασία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (2η ΥΠΕ).

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.480.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Σημειώνεται ότι το Νοσοκομείο «Μεταξά» αποτελείται από συγκρότημα κτηρίων, οι πτέρυγες του οποίου έχουν κατασκευαστεί μεταξύ του 1962 και του 1980. Στο νοσοκομείο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, «εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα στα δίκτυα διανομής νερού και αποχέτευσης, ενώ είναι αναγκαία και η ολική ανακατασκευή 150 WC». Η ανακατασκευή των κτηρίων θα γίνει τμηματικά προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

«Η παλαιότητα των εγκαταστάσεων, σε συνδυασμό με την έλλειψη συστηματικής συντήρησης στα νοσοκομεία του Πειραιά, ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, οδήγησε την Περιφέρεια Αττικής στην αναζήτηση τρόπων για να παρέμβει και να συμβάλλει στη διατήρηση καλύτερων συνθηκών για τους ασθενείς αλλά και το προσωπικό, ενισχύοντας την ποιότητα και τη λειτουργικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, για τις θεσμικές δυσκολίες και τις καθυστερήσεις που συνάντησε η προσπάθεια της Περιφέρειας να παρέμβει και να ανακαινίσει τις κτηριακές υποδομές των τριών μεγάλων νοσοκομείων του Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το «Μεταξά», η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τη 2η ΥΠΕ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων, έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της ανακατασκευής των εγκαταστάσεων της Καρδιολογικής Κλινικής του Τζανείου Νοσοκομείου, ενώ ολοκληρώνεται και η μελέτη ανακατασκευής των τριών παθολογικών κλινικών στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Παράλληλα, βρίσκεται σε φάση κατακύρωσης η προμήθεια εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής, μεταξύ των οποίων και τα τρία νοσοκομεία του Πειραιά.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων