ΥΓΕΙΑ

Κέντρο Υγείας Αχαρνών - Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού: «Συγχωνεύθηκαν» σε μία πρότυπη δομή

Κέντρο Υγείας Αχαρνών - Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού: «Συγχωνεύθηκαν» σε μία πρότυπη δομή

Δύο δημόσιες δομές που απείχαν μεταξύ τους ένα χιλιόμετρο, πλέον λειτουργούν σε ένα κτήριο. Το Κέντρο Υγείας Αχαρνών και η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού έφτιαξαν μία πρότυπη δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), την οποία εγκαινίασε τη Μ. Δευτέρα (22/04/2019), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε).

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, κατά το χαιρετισμό του, έκανε λόγο για μια νέα δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που λειτουργεί με τη συνέργεια του Κέντρου Υγείας Αχαρνών και της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού και είναι πλέον ανοικτή σε όλους. Ανέφερε ότι η λειτουργία της δομής, που είναι οργανικό κομμάτι του δημόσιου συστήματος Υγείας, είναι ένα εξαιρετικό μοντέλο συνεργασίας του υπουργείου Υγείας, της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της ΑΕΜΥ. Ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού διαθέτει άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό εργαστηριακής διάγνωσης, απεικονιστικών εξετάσεων (αξονικός και μαγνητικός τομογράφος), φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης, ενώ προσφέρει δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, αξιοποιώντας προϋπάρχουσες υποδομές που υπολειτουργούσαν και επιβάρυναν οικονομικά τους πολίτες.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, είπε ότι είναι μια ημέρα χαράς για τη δημόσια υγεία, που αποδεικνύει ότι συνέργειες όπως αυτή του υπουργείου με την ΑΕΜΥ, μια μονομετοχική εταιρεία του δημοσίου, έχουν πολλαπλά οφέλη και μετέτρεψαν μια υποβαθμισμένη δομή σε ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας που προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Τόνισε δε, ότι μετά από τη σταθεροποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας τα προηγούμενα χρόνια, πλέον η πολιτική του υπουργείου είναι να χτίζει, να δημιουργεί νέες δομές και να δίνει νέες δυνατότητες στην υγειονομική φροντίδα των πολιτών.

Με τη νέα δομή επιτυγχάνεται συγκέντρωση δυνάμεων σε ένα κτήριο με περισσότερες δυνατότητες, για δωρεάν υπηρεσίες υγείας με άρτιο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Η δομή μπορεί να λειτουργήσει σε διευρυμένο ωράριο καλύπτοντας μια μεγάλη, σε έκταση και πληθυσμό, περιοχή. Επίσης, για πρώτη φορά λειτουργεί ένα σύγχρονο κέντρο φυσικοθεραπείας, με θεραπευτικό γυμναστήριο και θεραπευτική πισίνα, το οποίο έχει πλέον ενταχθεί στις δωρεάν παρεχόμενες υπηρεσίες της Πολυκλινικής. Τέλος, αναπτύσσεται το Δίκτυο της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προσθέτοντας νέες υπηρεσίες.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο πρόεδρος της ΑΕΜΥ, Γιώργος Γεωργίνης, ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος και Γιάννης Δέδες. Το «παρών» έδωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπ. Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, η διοικήτρια της 1ης ΥΠΕ, Ιωάννα Διαμαντοπούλου και οι υποδιοικητές Χρυσάνθη Κισκήρα και Δημήτρης Μαγριπλής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις