ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Έπεσαν οι μάσκες για S&B στη Μήλο

Έπεσαν οι μάσκες για S&B στη Μήλο

Αυξάνονται καθημερινά οι φωνές κατά του οικολογικού εγκλήματος στο νησί της Μήλου και για την πρόκληση βλάβης στην δημόσια υγεία.

Μετά τις αποκαλύψεις του newsbomb.gr για τις δράσεις της εταιρείας S&B στο νησί, το ένα μετά το άλλο τα Μέσα Ενημέρωσης ξεσκεπάζουν το περιβαλλοντικό έγκλημα του κ. Κυριακόπουλου, ζητώντας να κλείσει το συντομότερο η πληγή της Μήλου.

Το newsbomb.gr το τελευταίο διάστημα, οπότε και ξεσηκώθηκε θόρυβος για το θέμα, έχει προβεί σε αποκαλύψεις με ρεπορτάζ τόσο στη Μήλο όσο και στην Αθήνα

Ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος, στο χθεσινό Αλ Τσαντίρι Νιους, έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα, καταγγέλλοντας δημόσια τον κ. Κυριακόπουλο και την εταιρεία του.

Ο δημοφιλής ηθοποιός κατηγόρησε την εταιρεία ότι αγνοεί προκλητικά ακόμα την απόφαση του υπουργείου Υγείας, για την ταφή των εξορυκτικών αποβλήτων περλίτη, ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη η εταιρεία να αναλάβει άμεσα, με δικά της έξοδα, την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής καταστροφής στο νησί.

Ο κ. Λαζόπουλος προέτρεψε τους κατοίκους της Μήλου να προστατεύσουν το νησί και την υγεία τους, αναφέροντας μάλιστα και τις σοβαρές ασθένειες που προκαλούνται από την εξόρυξη περλίτη.

Ν. Χατζηνικολάου: Να μαζευτούν τα απόβλητα του περλίτη

Περιβαλλοντικό πρόβλημα χαρακτήρισε τα όσα συντελούνται στη Μήλο, ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας RealNews κ. Νίκος Χατζηνικολάου.

«Μπορεί ο κ. Κυριακόπουλος, ο μεγαλοβιομήχανος, να δώσει και μερικά μεροκάματα να μαζευτούν τα απόβλητα του περλίτη που πετούν στη θάλασσα», επισήμανε στη ραδιοφωνική του εκπομπή ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα προβλήματα υγείας που προκαλεί στους κατοίκους η εξόρυξη περλίτη, τονίζοντας ότι «εκτός από το περιβαλλοντικό και το πρόβλημα της αισθητικής, φαίνεται ότι αυτά τα απόβλητα προκαλούν στους κατοίκους της Μήλου πνευμονολογικά και οφθαλμολογικά προβλήματα".

Μάλιστα τόνισε ότι η S&B συνεχίζει παρά το γεγονός ότι «έχουν επιβληθεί πρόστιμα, έχουν εκδοθεί υγειονομικές διατάξεις που τον υποχρεώνουν να τα θάψει, έχει γίνει έρευνα από την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών».

«ΕΘΝΟΣ»: Στο εδώλιο για ρύπανση στη Μήλο

Εκτενές ρεπορτάζ για το οικολογικό έγκλημα στο νησί έχει σήμερα και η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ και κάνει λόγο για σημαντική δίκη που ξεκινά την Παρασκευή στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου.

Κάθε μέρα το newsbomb.gr τόσο στην κατηγορία με τις αποκαλύψεις, όσο και στο δελτίο ειδήσεων, παρουσιάζει νέες διαστάσεις σε ένα οικολογικό έγκλημα που υποβαθμίζει ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου.