ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Αδωνι, μήπως πρέπει να ξεκινήσεις από τη Μήλο;

Αδωνι, μήπως πρέπει να ξεκινήσεις από τη Μήλο;

Πρώτη εργάσιμη σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και ο νέος υφυπουργός, Αδωνις Γεωργιάδης, έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση. Υποσχέθηκε, στις 100 μέρες ζωής αυτής της κυβέρνησης, να προσπαθήσει να λύσει ένα πρόβλημα σε κάθε νησί.

Ωραίο. Από το Καστελόριζο μέχρι τη Γαύδο, είπε. Σίγουρα όλα τα νησιά μας έχουν τεράστια εθνική σημασία και το καθένα τα δικά του προβλήματα… Θα ήταν, όμως, εξαιρετικά σημαντικό αν ο νέος υφυπουργός άρχιζε τις επισκέψεις του από τη Μήλο. Εχει βουίξει ο τόπος από τις καταγγελίες για το οικολογικό έγκλημα που συντελείται στο νησί, δια χειρός της S&B του Οδ. Κυριακόπουλου. Το newsbomb.gr έχει αρχίσει μια μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας συγκλονιστικές καταγγελίες, φωτογραφικά ντοκουμέντα και βίντεο. Σε ανάλογη σειρά αποκαλύψεων έχει προβεί και η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Δεδομένου ότι μιλάμε για ένα από τα ομορφότερα νησιά της πατρίδας μας το οποίο κινδυνεύει -σύμφωνα με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του newsbomb.gr- να μετατραπεί σε… χαβούζα, δεν θα είχε εξαιρετική -σημειολογική, αλλά και πρακτική- σημασία να αρχίσει από τη Μήλο την επίλυση των νησιώτικων προβλημάτων ο κ. Γεωργιάδης; Πρακτικά, θα συνέβαλλε στη σωτηρία ενός φυσικού μνημείου της χώρας μας με ανυπολόγιστη αξία. Σημειολογικά, θα έστελνε ένα μήνυμα ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, ότι η δική του υπουργία έχει σκοπό να ελέγξει τους πάντες, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Τι λέτε κ. Γεωργιάδη;

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάντε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάντε στη σελίδα του blog στο twitter!