ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ηλεκτροσόκ σε ένα πτώμα

Ηλεκτροσόκ σε ένα πτώμα

Ξυπνήστε. Πάμε για οριστικό τέλος, φούντο, ολική απώλεια, πέστε το όπως θέλετε.

Ξυπνήστε. Αυτή η αδράνεια, η μοιρολατρία, το «ο καλός Θεός της Ελλάδας κάτι θα κάνει για να μας σώσει», ξεχάστε το.

Διαβάστε. Ενημερωθείτε. Αναζητήστε την αλήθεια και όχι αυτήν που θέλουν να ακούσουν τα αυτιά σας.

Εμένα με σκοτώνει αυτή η αδράνεια. Βλέπω ένα λαό υποταγμένο με σηκωμένα χέρια, παραδομένο στον Σαμαρά, τον Τσίπρα και τον Βενιζέλο να περιμένει από αυτούς να τον σώσουν.

Δεν εννοώ φυσικά να βγούμε στους δρόμους και να αλληλοφαγωθούμε.

Εννοώ να ανοίξετε μάτια και αυτιά, να δείτε την αλήθεια για να ψηφίσετε ανάλογα.

Πολλή κουβέντα γίνεται σήμερα για την έκθεση-σοκ της Εθνικής Τράπεζας για τον εφιάλτη που θα ζήσουμε με τη δραχμή. Και αναρωτιέμαι: γιατί τη βγάζουν τώρα; Ποιους βολεύει και ποιους τρομάζει;

Αν τα νούμερα των δημοσκοπήσεων έδειχναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να βγάζουν άνετα μία μνημονιακή κυβέρνηση, θα έσπευδε η Εθνική Τράπεζα να βγάλει σήμερα στη δημοσιότητα αυτό το σκιάχτρο;

Δεν ξέρω πια. Έχω παλαβώσει κι εγώ.

Είμαι από το 80% των Ελλήνων που θέλουν να μείνουν στο ευρώ. Αλλά δεν γουστάρω να είμαι στα πολιτικά παιχνίδια αυτές τις κρίσιμες ώρες με μπαμπούλες και παιχνίδια τρόμου.

Αν τελικά κάποιοι φωστήρες πιστεύουν ότι αυτή η έκθεση της Εθνικής θα λειτουργήσει σαν ηλεκτροσόκ σε όλους αυτούς που θα ψηφίσουν δραχμή στις επικείμενες εκλογές -γιατί τελικά το κρίσιμο δίλημμα είναι ευρώ ή δραχμή- τους βεβαιώνω ότι πλανώνται πλάνη οικτρά.

Αντιδρούν οι πεθαμένοι σε ηλεκτροσόκ;

Όμως δεν θα πάψω να πιστεύω ότι η ανάσταση και η αφύπνιση ενός λαού μπορεί να γίνει στις επόμενες 18 μέρες, όσο και να μας τρομάζουν, να μας παραμυθιάζουν ή να μας κοιμίζουν με υποσχέσεις.