ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Αν όχι όλοι, πάντως τα φάγαμε οι περισσότεροι

Αν όχι όλοι, πάντως τα φάγαμε οι περισσότεροι

60.000 συντάξεις-μαϊμού την τελευταία δεκαετία.

20.000 περιπτώσεις κλοπής συντάξεων από συγγενείς «φαντασμάτων» και «ζόμπι» στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Αλλά μόνο 13 από αυτές πήγαν στον εισαγγελέα.

Ένα απέραντο αλαλούμ με όλους αυτούς που έκλεβαν τα ασφαλιστικά ταμεία παίρνοντας συντάξεις επί χρόνια που δεν δικαιούνταν.

Κι ένα απέραντο φρενοκομείο το ασφαλιστικό μας σύστημα. Με δεκάδες χιλιάδες αυτούς που έπαιρναν συντάξεις γιατί ήταν τυφλοί (αλλά οδηγούσαν ταξί), γιατί ήταν ανάπηροι (αλλά έπαιζαν ποδόσφαιρο) και γιατί είχαν χάσει τον πατέρα τους (που όμως ήταν κρυμμένος σε κάποιο χωριό).

Όχι γίγαντα Θόδωρε, δεν τα είπες σωστά. Δεν τα φάγαμε όλοι. Αλλά τα φάγαμε οι περισσότεροι.

Δηλαδή αυτοί που έπαιρναν αυτές τις μαϊμού συντάξεις, που έκλεβαν την εφορία που έβγαζαν πλαστά τιμολόγια. Που υπερτιμολογούσαν εμπορεύματα, που έπαιρναν διπλούς και τριπλούς μισθούς από το Δημόσιο χωρίς να εμφανίζονται στα γραφεία τους, που δεν έπαιρναν αποδείξεις, δεν τα «τρώγανε» κατά την «παγκάλειο» διαλεκτική;

Δεν ήταν όλοι φυσικά- αλλά ήταν δυστυχώς οι περισσότεροι.

Ήταν κι αυτοί μια αιτία που βούλιαξε αυτή η χώρα και το χειρότερο είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς που τα «φάγανε» φωνάζουν τώρα και σκούζουν κι έχουν ανέβει στα κάγκελα γιατί τους κόπηκε η... «παράνομη μάσα».

Αυτά για να έχουμε καλούς λογαριασμούς και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το «δάχτυλό» μας.