ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Καταστρέφεται η Ευρώπη για πενταροδεκάρες!

Καταστρέφεται η Ευρώπη για πενταροδεκάρες!

Μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας οι περίφημοι θεσμοί –και αυτό είναι το ποιο χυδαίο στη συμπεριφορά τους απέναντι στην Ελλάδα.

Είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιούνκερ στη συνέντευξή του στο Politico: «Κινδυνεύει με οικονομική καταστροφή η Ευρώπη από την ελληνική αδιαλλαξία».

Δηλαδή, αν λέει αυτή την μπαρούφα ο «φιλέλληνας» Γιούνκερ, τι πρέπει να πει ο αχυράνθρωπος του Σόιμπλε, ο Ντάισελμπλουμ, ή το άλλο μπαστούνι του γερμανού γκουλάιτερ στην Ευρώπη, ο Ντράγκι;

Πιθανά ότι πρέπει να μας ρίξουν πυρηνική βόμβα, για να εξαφανιστούμε από τον ευρωπαϊκό χάρτη.

Με λίγα λόγια ο κ. Γιούνκερ μας λέει ό,τι πιο ηλίθιο, ψευδές και ανόητο, ακούστηκε σε όλο αυτό το διάστημα των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς. Ότι για 5-10 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα για να βγάλει το 2015, δηλαδή ένα αστείο ποσό, κάτι σαν πενταροδεκάρες για το ευρωπαϊκό οικονομικό σύστημα, γιατί αυτό το μέγεθος έχουν τα χρήματα που χρειάζεται η Ελλάδα για να πληρώσει υποχρεώσεις της σε ΔΝΤ και ΕΚΤ, γι' αυτές τις πενταροδεκάρες θα αφήσουν οι θεσμοί να καταστραφεί η ευρωπαϊκή οικονομία!

«Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα» που λέει και ο φίλος μου ο Μήτσος ο φούρναρης;

Είπαμε. Και Χρυσή Αυγή ψηφίσαμε. Και Διαμαντόπουλο ψηφίσαμε. Μέχρι και Ταμήλο φτάσαμε. Αλλά ακόμη λοβοτομή δεν έχουμε υποστεί.

Ποιος μπορεί να ακούσει σοβαρά αυτή τη μπαρούφα Γιούνκερ, ότι η Ευρώπη κινδυνεύει με καταστροφή από την ελληνική αδιαλλαξία, όταν η χώρα μας με τις σημερινές της δυνατότητες κατέχει μόνο το 2% του ευρωπαϊκού οικονομικού συστήματος.

«Αφού, λοιπόν, κινδυνεύει η Ευρώπη από την Ελλάδα, τσακίστε την». Αυτό είναι το κρυφό, αλλά ουσιαστικό μήνυμα του Γιούνκερ, με τις δηλώσεις του, στο Politico.

Σκεφτείτε, δηλαδή, τι θα έλεγε κι αν δεν μας συμπαθούσε τόσο σαν λαό, όπως συχνά έχει πει ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Σχετικές ειδήσεις