ΜΑΡΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Περί του… Βελουχιώτη!

Περί του… Βελουχιώτη!

Πού να φαντάζονταν ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, ότι εν σωτηρίω έτει 2013 οι εστέτ της –κατευθυνόμενης- «ενημέρωσης» θα έκαναν επιχειρήσεις πολιτικής τρομοκράτησης χρησιμοποιώντας μια φράση του.

Του Μάρκου Μουζάκη

Τους καθωσπρέπει καθεστωτικούς της πολιτικής και της δημοσιογραφίας:

-

Δεν τους ενόχλησε αυτή η νέα άγρια επίθεση κατά του λαού, μέσω του πολυνομοσχεδίου.

-

Δεν τους ενόχλησε αυτή η θλιβερή εικόνα των άδειων υπουργικών εδράνων σχεδόν όλη τη μέρα στη διάρκεια της συζήτησης αυτού του κατασκευάσματος.

-

Δεν τους ενόχλησε αυτή η προκλητικότατη αδιαφορία επί της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αυτή η ακραία περιφρόνηση των θεσμών.

-

Δεν τους ενόχλησε αυτό το απαράδεκτο γράψε-σβήσε έως την έσχατη ώρα, σε μια προσπάθεια όχι να βελτιωθεί αυτό το πολιτικό έκτρωμα, αλλά να διασπαστεί το μέτωπο των αντιδράσεων. Δηλαδή, για παράδειγμα, κάνουμε ένα χατίρι στους δημάρχους για να απομονώσουμε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!

-

Δεν τους ενόχλησε αυτό το αλισβερίσι μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, για μικροπολιτικούς λόγους.

-

Δεν τους ενόχλησε το άθλιο θέατρο με τις αποδείξεις, αυτό το καταγέλαστο κατασκεύασμα «στου κασίδη το κεφάλι».

-

Δεν τους ενόχλησε η νομοθέτηση υπό την δαμόκλειο σπάθη της τρόικας, το σκύψιμο του κεφαλιού –για άλλη μια φορά- στους εκβιασμούς της τρόικας.

-

Δεν τους ενόχλησε ότι από αύριο ο δεινά δοκιμαζόμενος λαός θα βρίσκεται κάμποσα ακόμα σκαλοπάτια πιο κάτω σε φτώχεια, ανεργία, περιθωριοποίηση.

-

Δεν τους ενόχλησε αυτός ο για άλλη μια φορά εκβιασμός απ’ την δικομματική κυβέρνηση ενάντια σε βουλευτές, συνδικαλιστές, μισθωτούς, συνταξιούχους.

Ξέρετε τι ενόχλησε την «μη μου άπτου» αισθητική τους;

-

Τους ενόχλησε μια –έστω ατυχής- επίκληση μιας ρήσης του Άρη Βελουχιώτη απ’ τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλο!

-

Τους ενόχλησε και με γουρλωμένα μάτια μας κατατρόμαξαν πως… κινδυνεύουμε με εμφύλιο!

Πού να φαντάζονταν ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, ότι εν σωτηρίω έτει 2013 οι εστέτ της –κατευθυνόμενης- «ενημέρωσης» θα έκαναν επιχειρήσεις πολιτικής τρομοκράτησης χρησιμοποιώντας μια φράση που χρησιμοποιούσε!