ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δείτε AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ολόκληρο απόσπασμα από το J.A.C.E.

Δείτε AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ολόκληρο απόσπασμα από το J.A.C.E.

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος, κρυφοκοιτάει ανυπόμονα, σκηνές από την ομορφότερη ελληνική ταινία των τελευταίων χρόνων.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες έμειναν μέχρι τις 8 Νοεμβρίου που το J.A.C.E. του Μενέλαου Καραμαγγιώλη θα βγει επιτέλους στις αίθουσες. Μία ταινία για την οποία έχω γράψει, θα ξαναγράψω και θα ξαναγράψω διατηρώντας το δικαίωμα της υποκειμενικότητας και του πάθους απέναντι σε κάτι που αγαπώ ιδιαίτερα. Το γιατί το αγαπώ, είναι άθροισμα πολλών παραγόντων και συναισθηματικών προσδοκιών που μπορεί να έχω από μια ταινία. Με σημαντικότερη αυτή του «γεμίσματος» μέσα μου. Αυτού του σπάνιου συναισθήματος μετά από μια προβολή, που κουβαλάει μέσα του δεκάδες άλλα, και σε κάνει να νοιώθεις πλήρης, ζωντανός, ιδρωμένος και συγκινημένος, παρακολουθώντας μια πλούσια ιστορία. Με ανατροπές, περιπέτεια, έρωτα, όνειρο, σκληρότητα και γοητεία. Αυτός είναι ο κόσμος του J.A.C.E. που όπως πιθανότατα θα ξέρετε πλέον, σημαίνει Just Another Confused Elephant. Δηλαδή Ακόμα Ένας Μπερδεμένος Ελεφάντας.

Η Οδύσσεια ενός ήρωα που επιλέγει τη σιωπή και το αρκτικόλεξο J.A.C.E. ως όνομα του.

Το σύνδρομο Just Another Confused Elephant αφορά στα ορφανά ελεφάντων στην Νότια Αφρική που οι γονείς του θανατώνονται όταν πια κρίνονται ακατάλληλοι προς αναπαραγωγή και αυτά κλείνονται σε ένα πάρκο-ορφανοτροφείο. Εκεί μεγαλώνουν χωρίς γονεϊική διαπαιδαγώγηση και όταν βρίσκονται υπό την επήρεια πρώιμου οίστρου γίνονται επιθετικά και χάνονται στο δάσος. Μετά από λίγες μέρες επιστρέφουν ήρεμα και τότε οι φύλακες του πάρκου βρίσκουν ρινόκερους σκοτωμένους και βιασμένους με σημάδια από χαυλιόδοντες. Θεωρούν ενόχους τα ορφανά ελεφαντάκια τα παρακολουθούν με κάμερες και φέρνουν ελέφαντες και ελεφαντίνες απο γειτονικά τσίρκο προκειμένου να λειτουργήσουν ως γονεικά πρότυπα για τους νεαρούς ταραξίες που τους αποκαλούν J.a.c.e.. Έναν τέτοιο ελέφαντα συναντάει ο ήρωας της ταινίας ο οποίος γεννιέται στο Αργυρόκαστρο, ελληνικής καταγωγής. Ξένος εκεί και σύντομα ορφανός έρχεται στην πραγματική του πατρίδα αλλά κι εδώ αντιμετωπίζεται ως ξένος. Η ζωή του, μια αντεστραμμένη Οδύσσεια τον απομακρύνει από το σπίτι του και με βίαιους τρόπους τον αναγκάζει να επιβιώσει προτείνοντας τον μόνο τρόπο που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η σημερινή κρίση: τον επαναπροσδιορισμό των όρων πατρίδα και οικογένεια με διαφορετική προσέγγιση. Απολαύστε παρακάτω το κλιπ, με την αρχή των περιπετειών του J.A.C.E. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο CINEBOMB, δείτε το συναρπαστικό trailer και προετοιμαστείτε για μια διαφορετική, φλεγόμενη ελληνική ταινία.

*Kάντε like στη σελίδα του J.A.C.E. στο facebook http://www.facebook.com/JaceFilm?fref=ts μάθετε τα μυστικά της ταινίας, δείτε αποκλειστικό υλικό, σπάνια behind the scenes στιγμιότυπα και συμμετάσχετε σε διαγωνισμούς.

***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο profile Tassos Theodoropoulos, στο twitter ως klarinabourana ή στοterra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης