ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ανωμερίτης και Βαρβιτσιώτης άφησαν το λιμάνι του Πειραιά χωρίς φάρο!

Ανωμερίτης και Βαρβιτσιώτης άφησαν το λιμάνι του Πειραιά χωρίς φάρο!

Την ώρα που το λιμάνι του Πειραιά, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου, παραμένει εδώ και ημέρες χωρίς φάρο στην είσοδο του, ο ένας υπεύθυνος πετά το... μπαλάκι στον άλλο, κατά την προσφιλή τακτική τους!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Την 20η Νοεμβρίου, το κρουαζιερόπλοιο Magnifica, με σημαία Παναμά, παρασύρθηκε από τους ισχυρούς νότιους ανέμους που έπνεαν, με αποτέλεσμα να προσκρούσει ελαφρά στον αριστερό λιμενοβραχίονα του λιμανιού του Πειραιά και να υποστεί μικρό ρήγμα πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Από την πρόσκρουση του κρουαζιερόπλοιου υπέστη βλάβη και ο φάρος του σημαντικότερου λιμανιού της χώρας και της ανατολικής Μεσογείου.

Ο κάθε νοήμων άνθρωπος θα σκεφτόταν ότι οι υπεύθυνοι θα επισκεύαζαν άμεσα τη βλάβη, προκειμένου να μην παίξουν με την ασφάλεια δεκάδων χιλιάδων επιβατών που φτάνουν καθημερινά στον Πειραιά! Λάθος! Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο φάρος δεν έχει επισκευαστεί! Οι φωτογραφίες που απέστειλε ο αναγνώστης του Piraeus Press.gr, Π. Αθανασάκος άλλωστε δεν αφήνουν καμία αμφιβολία περί του αντιθέτου.

pir2

«Εμείς δεν ξέρουμε τίποτα...»

Πάμε τώρα και στα... χειρότερα και ακόμα πιο σοβαρά. Συντάκτες του Piraeus Press.gr επικοινώνησαν με το Γραφείο Τύπου του αρμόδιου υπουργείου.

Τότε άκουσαν έκπληκτοι τους υπευθύνους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου να τους λένε ότι δεν έχουν επίγνωση του θέματος! Με άλλα λόγια αντί να ενημερώσουν, ενημερώθηκαν!

Αφού... ρώτησαν και ξαναρώτησαν ανέφεραν ότι αιτία της βλάβης είναι το ατύχημα του πλοίου και ενημέρωσαν ότι η κυκλοφορία των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά διεξάγεται με τη βοήθεια του Κέντρου Ελέγχου Κυκλοφορίας. Μια εβδομάδα μετά και... πλέον!

pir1

Το υπουργείο πετάει το... μπαλάκι στον ΟΛΠ!

Ο φάρος υπέστη βλάβη στις 20 Νοεμβρίου και σήμερα το ημερολόγιο δείχνει 28 Νοεμβρίου.

Το Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε ερώτηση του Piraeus Press.gr για ποιο λόγο δεν έχει επισκευαστεί ακόμη ο φάρος «πέταξε το μπαλάκι» των ευθυνών στον ΟΛΠ.

Σύμφωνα με το υπουργείο την άμεση ευθύνη για την επισκευή του φάρου την έχει μόνον ο ΟΛΠ.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν αρκετά και ζητούν απάντηση...

anwmeritis

Ο ΟΛΠ κ. Ανωμερίτη τι κάνει;

Γιατί εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα δεν έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για την αντικατάσταση του φάρου με σκοπό την ομαλή κυκλοφορία των πλοίων; Και μη μας πει ο κ. Ανωμερίτης ότι είναι θέμα διαδικασιών προμήθειας και λήψης απόφασης, γιατί σε... άλλες περιπτώσεις οι αποφάσεις λαμβάνονται στο φτερό!

Είναι δυνατόν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης να μη γνώριζε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ασφάλεια επιβατών και πληρωμάτων των πλοίων;

barbitsiotis

Το Υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει πως δεν έχει καμία εμπλοκή με το ζήτημα.

Το ερώτημα είναι εφόσον ο ΟΛΠ δεν έχει μεριμνήσει μέχρι στιγμής, όπως όλα δείχνουν, το Υπουργείο και ο ίδιος ο Υπουργός δεν θα πρέπει να πάρουν θέση και να δράσουν; Ο Υπουργός Ναυτιλίας θα πρέπει να δώσει επιτέλους μια λύση, γιατί από ό,τι φαίνεται, πιο πολύ με... παιδική χαρά μοιάζουν οι φορείς και οι επιχειρήσεις που υπάγονται στην αρμοδιότητά του παρά με συντεταγμένους οργανισμούς!

Είναι δυνατόν ο ένας να... δείχνει τον άλλον και τελικά να μην έχει αντικατασταθεί ο κεντρικός φάρος του λιμανιού εδώ και ημέρες κ. Βαρβιτσιώτη; Εμείς θεωρούμε αδιανόητο το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας και της ανατολικής Μεσογείου να έχει αυτή την εικόνα!

Εσείς;

Διαβάστε επίσης:

ΟΛΠ: Ο Ανωμερίτης αναβιώνει την Τρούμπα στο λιμάνι του Πειραιά

Πειραιάς: Κρουαζιερόπλοιο «γκρέμισε» τον λιμενοβραχίονα! (pics)

Ο Βαρβιτσιώτης προσπαθεί να καταργήσει την απεργία στην ακτοπλοΐα

Η απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας στο Newsbomb.gr