ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Οι αποκαλύψεις του newsbomb έγιναν θέμα στο… ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Οι αποκαλύψεις του newsbomb έγιναν θέμα στο… ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για το βιομήχανο της S&B κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλο και τη διοίκηση της εταιρείας, που παρά την τακτική κωλυσιεργίας που ακολουθούν, θα καθίσουν στο εδώλιο για το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα στη Μήλο.

Όπως αναφέρει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», Ο κ. Κυριακόπουλος αλλά και ανώτατα στελέχη της διοίκησης της S&B, την προσεχή Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου θα πρέπει να παρουσιαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου, για να αντιμετωπίσουν ένα βαρύ κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει τη συστηματική υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού καθώς και την πρόκληση κινδύνου για τη δημόσια υγεία από αμέλεια.

Απειλές και προειδοποιήσεις

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, οι μηνυτές αλλά και μάρτυρες της υπόθεσης αντιμετώπισαν το προηγούμενο διάστημα θρασύτατες προειδοποιήσεις, ενώ κάποιοι έφθασαν στο σημείο να απειλήσουν με τοποθέτηση βόμβας, ελάχιστα λεπτά πριν ξεκινήσει η ανάγνωση της υπόθεσης στο ακροατήριο, όπου διεκόπη λόγω παρέλευσης ωραρίου.

«Κάποιοι δεν θέλουν να γίνει το δικαστήριο», ήταν η οργισμένη αντίδραση της δικαστικής έδρας, που διαπίστωσε «έλλειμμα δημοκρατίας». Την ίδια ώρα, το Δικαστήριο απέρριψε όλες τις ενστάσεις της υπεράσπισης της S&B που ζητούσε ακύρωση του κλητηρίου θεσπίσματος και τη μη παράσταση μελών της ΜΚΟ «Μήλος SOS».

Οι αποκαλύψεις του newsbomb

Το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» αναφέρεται στις συνεχείς αποκαλύψεις των ιστοσελίδων newsbomb.gr και newscode.gr, όλο το τελευταίο διάστημα, που με δημοσιογραφική αποστολή στο νησί της Μήλου, αποτυπώνουν το μέγεθος της εγκληματικής θαλάσσιας ρύπανσης της S&B.

«Την ίδια στιγμή στο χορό των αποκαλύψεων για το οικολογικό έγκλημα στη Μήλο μπαίνουν οι ηλεκτρονικές εκδόσεις www.newsbomb.gr και www.newscode.gr, οι οποίες με συνεχή ρεπορτάζ και δημοσιογραφική αποστολή στο νησί καταγράφουν καρέ-καρέ το χρονικό της θαλάσσιας ρύπανσης, φιλοξενώντας συνεντεύξεις κατοίκων του νησιού που ζουν με τον εφιάλτη του περλίτη τα τελευταία 15 χρόνια», αναφέρει η εφημερίδα, που αναδημοσιεύει φωτογραφικό υλικό από τα εκτενή δημοσιεύματα του newsbomb.gr.