ΑΠΟΨΕΙΣ

Θυμόμαστε τι έκανε ο «Κανένας» στον Πολύφημο;

Ανδρουλάκης σκίτσο Πολύφημος Κανένας
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσιάζεται σε σκίτσο εντελώς υποτιμητικά ως ο «Κανένας», θυμίζοντας μας την αφήγηση για τον Πολύφημο και τον «Κανένα» στην «Οδύσσεια» του Ομήρου.

Λίγο πολύ όσοι έχουν περάσει από τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου, έχουν διδαχθεί το έπος του Ομήρου, την «Οδύσσεια». Ενδιαφέρον έχει όμως η Ραψωδία Ι (δηλαδή η 10η), εκεί διαβάζουμε την αφήγηση για τον Κύκλωπα Πολύφημο, τον γιο του Ποσειδώνα και της Νύμφης Θόωσας.

Ο Πολύφημος λοιπόν είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον Οδυσσέα και τους συντρόφους του. Ωστόσο, ο Οδυσσέας όσο ήταν παγιδευμένος στο σπήλαιο του Πολύφημου συστήθηκε ως… ο «Κανένας». Ο Οδυσσέας λοιπόν για να γλιτώσει από τις ανθρωποφαγικές ορέξεις του Κύκλωπα, αλλά και για να κερδίσει την ελευθερία του ιδίου και των συντρόφων του, αποφάσισε να τον τυφλώσει, όπερ και εγένετο.

Προς τι η αναφορά στον Πολύφημο; Σίγουρα όχι για να κάνουμε ένα μάθημα για τα ομηρικά έπη. Ένα σκίτσο αφιερωμένο στην διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού του Κινήματος Αλλαγής ήταν αρκετό. Σε αυτό το σκίτσο λοιπόν παρουσιάζεται ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, εντελώς υποτιμητικά ως ο «Κανένας», κάτι σαν «ανύπαρκτος».

Όσοι όμως προσπαθούν να πλήξουν με κάθε δυνατό τρόπο την υποψηφιότητα του κ. Ανδρουλάκη, το μόνο που καταφέρνουν, είναι να του στρώσουν ακόμα περισσότερο το χαλί προς την ηγεσία του κινήματος.

Οι δημοσκοπικές έρευνες των τελευταίων ημερών, που δείχνουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης παίρνει το «εισιτήριο» για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ενώ και στον δεύτερο γύρο δείχνει να υπερτερεί - και μάλιστα με σχετική άνεση - έναντι των ανθυποψηφίων του, φαίνεται πως δυσαρεστούν κάποιους, ή χειρότερα ακόμη τα δημοσκοπικά αποτελέσματα «σπέρνουν εφιάλτες». Συνεπώς, η όποια απόπειρα αποδόμησης θα πέσει στο κενό.

Ναι λοιπόν, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο «Κανένας», όχι όμως αυτός ο απαξιωμένος του σκίτσου, αλλά ο «Κανένας» που με τη βοήθεια των πολλών - και ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια - θα φτάσει στην δική του πολιτική Ιθάκη, που είναι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής.

Βέβαια τότε ίσως υπάρξουν άλλα σκίτσα, γιατί όπως πάλι μαθαίνουμε από την «Οδύσσεια» ο Πολύφημος είχε καταραστεί τον «Κανένα» (δηλαδή τον Οδυσσέα) να τον περιμένουν συμφορές ακόμα κι αν έφτανε στην πατρίδα του. Μέχρι τότε όμως υπάρχει δρόμος…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο χάρτης των μη εμβολιασμένων στην Ελλάδα – Οι κόκκινες περιοχές για τους άνω των 60

The Voice: Αδερφός γνωστής τραγουδίστριας πέρασε «αέρα» από τα knockouts (video)

J2US: Η αποχώρηση που δεν περίμενε κανείς και τα νέα ζευγάρια! (videos)