ΑΠΟΨΕΙΣ

Η δίαιτα της Ελλάδας!

Η δίαιτα της Ελλάδας!

Ήρθε η ώρα που δικαιώνομαι! Πλέον αποτελώ παράδειγμα προς μίμηση, και όχι προς αποφυγήν.

Κάποιοι γελούσαν που δεν τρώω καθόλου λάδι, τώρα όμως, παρακαλούν να τους διδάξω! Ήξερα βλέπετε ότι η παπάρα, θα γίνει χόμπι πλουσίων. Όταν παραγγέλνω , γράφοντας στα σχόλια «χωρίς λάδι παρακαλώ», μαζί με το φαγητό λαμβάνω και ευχαριστήρια κάρτα. Αλλά, δεν φτάνει αυτό. Συμπολίτες μου, πρέπει να κόψουμε και άλλες τροφές από την διατροφή μας, ακολουθώντας την δίαιτα της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, για πρωινό αυγά με ντοματίνια. Καθαρή πρωτεΐνη, χαμηλά λιπαρά και πολλές βιταμίνες. Ωχ, τα αυγά έχουν αυξηθεί κατά 21%. Από την άλλη , πιο εύκολα βρίσκεις σωστό άνδρα παρά ντοματίνια. Κι αν τα αναζητήσεις, η τιμή τους κυμαίνεται από 7.80 ως 9.80 ευρώ το κιλό. Άκυρο το πρωινό. Και να σας πω και κάτι, τι το θελουμε το πρωινό; Βαραίνεις, νυστάζεις, μετά πείνας περισσότερο, καλύτερα νηστικός.

Δεκατιανό. Τι καλύτερο από την φρουτοσαλάτα. Φτωχή σε θερμίδες, σου δίνει ενέργεια και μέχρι το μεσημέρι είσαι χορτάτος. Ώπα! Τα φρούτα σημειώνουν αύξηση κατά 16%. Τώρα που το σκέφτομαι, μας συμφέρει. Γλιτώνοντας τις θερμίδες, μπορούμε να καταναλώσουμε μεγαλύτερη μερίδα για μεσημέρι. Μια χαρά, πάει και το φρούτο λοιπόν.

Μεσημεριανό. Εδώ έχουμε πολλές επιλογές. Για παράδειγμα κρέας με σαλάτα. Κρέας; Σαλάτα; 11% πάνω τα λαχανικά ενώ το κρέας μετά την καταστροφή της Θεσσαλίας , ανηφορίζει με μεγάλη ταχύτητα. Μην παραπονιέστε. Αποτοξίνωση! Αντί 40 μέρες νηστεία, 365. Ξέρετε πόσες διαφορές είδαν στην καθημερινότητα τους και στην υγεία τους άνθρωποι που έκοψαν το κρέας; Εγώ δεν ξέρω, αλλά αφορμή να το ανακαλύψω.

Ψάρι, λοιπόν, σκέτο. Και όπως λένε οι Γάλλοι, το ψαρι είναι φρούτο. Τόσο ελαφρύ και φτωχό σε θερμίδες. Ψάρι; Χα! Καλύτερα να μάθω ψαροντούφεκο , πιο οικονομικά είναι τα μαθήματα. Ωραία, ας μαγειρέψουμε λαδερά. Τι λέω Χριστέ μου; Λαδερά, λάδι! Αν δεν βάζαμε λάδι, και φτιάχναμε μια σάλτσα ντομάτας… συγνώμη ξεχνάω τι γράφω; Είπαμε όχι ντομάτα.

Καλή ιδέα είναι η νερόβραστη φακοσαλάτα. Καταλήξαμε! Θα έχουμε μια γαβάθα φακοσαλάτα στο ψυγείο, και όταν πίναμε θα τρώμε αποκλειστικά αυτή. Ευτυχώς , η σοκολάτα έχει κρατήσει σταθερά την τιμή της. Ως αποτέλεσμα, το γλυκάκι μας θα το απολαμβάνουμε. Μαριαννα, πως θα φτιάξεις γλυκό χωρίς γάλα; 32% πάνω έφτασε! Και χωρίς αυγά, να προσθέσω;

Παιδιά, τόσοι άνθρωποι έχουν δυσανεξία στην λακτόζη και τρώνε επιδόρπιο. Το πολύ πολύ, σκέτη σοκολάτα με μπισκότα. Και όταν αρχίσουν τα κρύα, καναπές, ταινία, λιωμένη σοκολάτα και μέσα βουτάς το μπισκότο ή τα φρούτα! Όχι φρούτα, είπαμε! Σωστά. Καταλήξαμε λοιπόν. Φακοσαλάτα , σοκολάτα και μπισκότα. Α, και άφθονο νεράκι.

Τα υπόλοιπα θα τα θαυμάζουμε σε φωτογραφίες και θα χορταίνουμε!