ΑΠΟΨΕΙΣ

«Έκπτωτος άγγελος» της νύχτας

«Έκπτωτος άγγελος» της νύχτας

Κάποιο Σάββατο στην Αθήνα..

Σήμερα θα γίνουμε θεατές δύο ανθρώπων. Του Άρη και της Μαρίας. Ο Άρης φοιτητής ιατρικής, με όνειρο να επισκευάζει θρυμματισμένες καρδιές. Ψυχίατρος δηλαδή. Μένει με τους γονείς του σε διαμέρισμα, αφού τα ενοίκια σπάνε ρεκόρ στο άλμα εις ύψος κάθε μήνα. Η Μαρία σπουδάζει νομική. Ακολουθεί τα βήματα του μεγαλοδικηγόρου πατέρα της. Ζουν μαζί, μα δύσκολα συναντιούνται στο σπίτι, που καλύπτει ένα οικοδομικό τετράγωνο.

Ξημέρωσε Σαββατο. Ο Άρης θα βγει στην γειτονιά με τους φίλους του. Παρήγγειλε ένα «freddo και μια κρέπα σοκολάτα (6.50€). Η Μαρία φτάνει στην πλατεία Κολωνακίου. Φυσικά και αφήνει την κούρσα στο πάρκινγκ (12€) γιατί στην τσέπη της δεν χωράει. Αρχίζει το κους κους με τις φίλες της, απολαμβάνοντας scrambled eggs και πίνοντας τον freddo (10.5€). Νερό; Ας τους να διψάσουν. Ας πιουν βρύσης! Στο Κολωνάκι;

Μεσημέρι θα φάνε και οι δύο σπίτι (0€)

Ο Άρης, το βράδυ, ανοίγει την ντουλάπα του, επιλέγοντας total black outfit. Αρπάζει τα κλειδιά της μηχανής και κατευθύνεται στο σουβλατζίδικο. Την ίδια ώρα η Μαρία ντύνει το κορμί της με την μαύρη ολόσωμη φόρμα, που δεκάδες πούλιες την κάνουν ξεχωριστή. Θα δειπνήσει με παρέα, στα νότια προάστια και το πρόγραμμα μετά έχει μπουζούκια.

Ο Άρης γεμίζει το στομάχι του με δύο τυλιχτά δύο καλαμάκια και μία μπύρα (13.20€) . Παραδίπλα, βάζοντας μια τσίχλα στο στόμα, θα πάει να ακούσει ελληνικά με συντροφιά δύο ποτήρια βότκα (μέσο όρο 24€). Στο τραπέζι της Μαρίας για ορεκτικό θα φτάσει μια σαλάτα με crispy προσούτο, κομματάκια παρμεζάνας και κουκουνάρι. Στη συνέχεια, θα μοιραστούν μια πίτσα μαργαρίτα. Το κυρίως της θα είναι ριζότο πορτσίνι με μανιτάρια . Όσο το απολαμβάνει θα τσουγκρίζει το ποτήρι της, που θα περιέχει κόκκινο κρασί. Όπως είναι σύνηθες, για εμάς τους Έλληνες, πάντα υπάρχει χώρος για γλυκό στο τέλος. Ειδικά όταν μιλάμε για μους σοκολάτα και μπανόφι (45€ το άτομο).

Ο ποπός της Μαρίας ήθελε να κάτσει δεύτερο τραπέζι πίστα. Πως θα βγει αλλιώς το story για να ακούγεται καθαρά το υπονοούμενο που θέλει να περάσει; Με ένα ποτήρι στο χέρι και την βράδια να περνάει αρωματισμένη με αλκοόλ και πολύ πόνο, φτάνει ο λογαριασμός. 250€ το άτομο. Καλά διαβάσατε και ακούσατε. Ξαναδιαβάστε το, ούτε εγώ το πίστευα. Τα αυτιά του Άρη θα σοκαριστούν λιγότερο αφού καθήμενος πιο πίσω, ο προσωπικός του λογαριασμός θα μειωθεί κατά 50€.

Συνοψίζοντας βγήκαμε Σάββατο και μπορούμε να ξοδέψουμε από 93,7€ μέχρι 317,5€ . Θα μου πείτε ο Άρης μπορούσε να μην πάει μπουζούκια και να συνεχίσει με ποτά. Θα σας απαντήσω ότι πιθανόν να συνοδεύει και μια κοπέλα που σημαίνει ότι κάτι πρέπει να την κεράσει. Συγνώμη για το πρέπει, κάποιοι θα πέσουν να με φάνε. Είθισται τελοσπάντων. Στο πρόγραμμα μπορούμε να αφαιρέσουμε και να προσθέσουμε πολλά. Προσωπικά χαίρομαι που ο Έλληνας έχει μέσα του την σπίθα, να περάσει καλά οσοδήποτε χρήματα κι αν θυσιάσει. Παρόλα αυτά, ας συμφωνήσουμε ότι νύχτα στην Αθήνα είναι πλέον ιδανική, για έκπτωτους αγγέλους.