ΑΠΟΨΕΙΣ

Μήνυμα ελπίδας για μια νέα Ελλάδα

Μήνυμα ελπίδας για μια νέα Ελλάδα
O ελληνικός λαός έστειλε ηχηρό μήνυμα

Οι κάλπες της 26ης Μάϊου αποδείχθηκαν γιορτή της Δημοκρατίας. Τόσο στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσο και σε εκείνες για τις περιφέρειες, οι Έλληνες απέδειξαν ότι το δημοκρατικό και εθνικό φρόνημά τους δεν κάμπτεται.

Ο ελληνικός λαός καταδίκασε τον διχασμό, τα ψεύδη και την αλαζονεία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Έλληνες δεν ξέχασαν την περιφρόνηση των πατριωτικών τους αισθημάτων, την οικονομική καταστροφή, τις τραγωδίες στο Μάτι και στη Μάνδρα και τον θεσμικό ευτελισμό της τελευταίας τετραετίας. Και τίμησαν το δημοκρατικό καθήκον τους αποδοκιμάζοντας την πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά απόπειρα εξαγοράς της ψήφου τους με προεκλογικά επιδόματα και ρουσφετολογικές υποσχέσεις που πρόσβαλλαν τη νοημοσύνη τους.

Η μεγάλη διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, η μεγαλύτερη στα χρονικά των ευρωεκλογών στη χώρα, απέδειξε όμως ότι ο ελληνικός λαός δεν περιορίστηκε στην αποδοκιμασία. Έστειλε και ηχηρό μήνυμα ότι αξιώνει μία νέα αρχή για τον τόπο. Οι Έλληνες ζήτησαν με την ψήφο τους να γυρίσει σελίδα η χώρα. Να προχωρήσει σε μία πορεία που θα ενώνει και δεν θα διχάζει τους Έλληνες. Σε μία πορεία εθνικής ανασυγκρότησης, δημιουργίας και αξιοπρέπειας, που θα ξανακάνει την Ελλάδα αυτήν που αξίζουμε. Μια Ελλάδα που θα αξίζει την αγάπη μας και τον σεβασμό των γειτόνων και των εταίρων της.

Με την ψήφο τους, οι Έλληνες έστειλαν το μήνυμα ότι γι’ αυτήν την πορεία εμπιστεύονται τη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που έχει αποδείξει την εθνική, ενωτική πολιτική της. Που μάχεται για το καλό όλων των Ελλήνων και δεν ξεχωρίζει δεξιούς και αριστερούς, πολλούς και λίγους…

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε και πάλι ότι η ένωση των Ελλήνων και η οριστική απομάκρυνση από τις διχαστικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν θεμελιώδη στόχο για τη Νέα Δημοκρατία. Είναι βασική προϋπόθεση για να οδηγηθεί η χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον. Για να κυβερνηθεί πλέον με τη γλώσσα της ειλικρίνειας, με πολιτική γνήσιας προοπτικής, με μία συνθήκη αλήθειας μεταξύ της κυβέρνησης και των πολιτών.

Στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία καλείται να εμπεδώσει αυτό το μήνυμα. Να δείξει και σε όσους ακόμη δυσπιστούν ότι αποτελεί την πολιτική παράταξη της ενότητας, της αποτελεσματικότητας και του σεβασμού προς τον πολίτη. Και να εξασφαλίσει την εμφατικότερη δυνατή λαϊκή εντολή να εφαρμόσει αυτοδύναμη το κυβερνητικό της πρόγραμμα για μία νέα Ελλάδα της ελπίδας, της προοπτικής, της δημιουργίας και της εθνικής υπερηφάνειας.

* Η Ιωάννα Καλαντζάκου – Τσατσαρώνη είναι Δικηγόρος- τ. Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Υποψήφια βουλευτής Ν.Δ – Βόρειος Τομέας, Β’ Αθηνών

Σχετικές ειδήσεις