ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Όχι δεν είναι ακόμα Πρωταπριλιά: Στην κυβέρνηση ανακάλυψαν μέχρι και νομό… Ηπείρου

Όχι δεν είναι ακόμα Πρωταπριλιά: Στην κυβέρνηση ανακάλυψαν μέχρι και νομό… Ηπείρου

Σε μία ακόμη απίστευτη γκάφα υπέπεσε στέλεχος της κυβέρνησης, ανακαλύπτοντας νέο νομό στην Ελλάδα!

Για την ακρίβεια, φαίνεται πως ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού δεν πολυπατούσε στα μαθήματα Γεωγραφίας στο Δημοτικό, αφού επισκέφθηκε το νομό… Ηπείρου!

Αυτή τη φορά, μάλιστα, το «λάθος» δεν έγινε στον προφορικό λόγο που κάπως θα... δικαιολογούνταν (βλέπε το «εν τη ρύμη του λόγου για τη «Μακεδονία» του Μουζάλα), αλλά σε επίσημο δελτίο Τύπου του υφυπουργού Οικονομίας αρμόδιου για το ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση.

Το επίμαχο κείμενο έγραφε επακριβώς: «Ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης επισκέφθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή (10-11 Μαρτίου) το νομό Ηπείρου και ήταν κεντρικός ομιλητής σε δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις...».

Αναρτήθηκε, δε, στην ιστοσελίδα antagonistikotita.gr, στην κατηγορία «Νέα και ενδιαφέροντα», με ημερομηνία 15 Μαρτίου.

nomos ipirou

Έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε, όπως ήταν φυσικό στα social media, το λάθος διορθώθηκε, ωστόσο το twitter είχε πάρει ήδη φωτιά!

Μετά τη δήλωση έτσι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Μυτιλήνη, την οποία ανέφερε ως ξεχωριστό νησί από τη Λέσβο, το νέο γεωγραφικό… χτύπημα της κυβέρνησης έδωσε το έναυσμα για «πάρτι» στο διαδίκτυο:

nomos ipirou2

Εκτός πάντως από τους απλούς πολίτες όμως, έντονη ήταν και η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, μέσω του αντιπροέδρου της Άδωνι Γεωργιάδη, του διευθυντή του Γραφείου Τύπου Μακάριου Λαζαρίδη και της Ρόδης Κράτσα. Όπως επίσης και άλλων πολιτικών προσώπων.

nomos ipirou3
nomos ipirou4
nomos ipirou5
nomos ipirou6

Σχετικές ειδήσεις