ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χαμός στο Twitter: Οι ΑΝΕΛ θέλουν οι πινακίδες στην Κρήτη να γράφονται και στη Γραμμική Β

Χαμός στο Twitter: Οι ΑΝΕΛ θέλουν οι πινακίδες στην Κρήτη να γράφονται και στη Γραμμική Β

Απίστευτο «τρολάρισμα» δέχεται εδώ και λίγες ημέρες από του χρήστες του ελληνικού Twitter, o αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτης Σγουρίδης, μετά και την περίεργη πρόταση που κατέθεσε αναφορικά με τις πινακίδες στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).

Ο κ. Σγουρίδης πρότεινε οι πινακίδες να είναι γραμμένες όχι μόνο στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, όπως συνηθίζεται, αλλά και στη Γραμμική Β’, τη γραφή που χρησιμοποιούνταν χιλιάδες χρόνια πριν από τον Μινωικό πολιτισμό.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «οι ταμπέλες στον νέο ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης), και γιατί όχι και σε όλους τους δρόμους της Κρήτης, να είναι γραμμένες στα ελληνικά, στα αγγλικά και στη Γραμμική Β. Για να αναδειχτεί ο μακραίωνος πολιτισμός του νησιού και να μάθουν οι τουρίστες αλλά και οι ντόπιοι την ιστορία του».

Υπενθυμίζεται ότι η Γραμμική Β’ ανακαλύφθηκε στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Κνωσό από τον αρχαιολόγο Άρθουρ Έβανς, που την ονόμασε έτσι επειδή χρησιμοποιούσε γραμμικούς χαρακτήρες (και όχι εικονιστικούς, όπως η μινωική ιερογλυφική γραφή) χαραγμένους σε πήλινες πινακίδες.

Το τι έγινε στο Twitter, δεν περιγράφεται! Δείτε παρακάτω μερικές από τις πλέον αστείες αναρτήσεις

Σχετικές ειδήσεις