BOMBER

Αν δεν πέσουν πρόστιμα δεν γίνεται δουλίτσα…

Αν δεν πέσουν πρόστιμα δεν γίνεται δουλίτσα…
Φωτογραφία Αρχείου ΑΠΕ

Απίστευτη ήταν η ταλαιπωρία για τους οδηγούς που προσπάθησαν να φτάσουν στην Αθήνα μέσω της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, περνώντας από τη Μαλακάσα, η οποία λόγω της χιονόπτωσης ήταν κλειστή - Στις 30/12/2019 δοκιμάστηκε για άλλη μια φορά ο κρατικός μηχανισμός με 10 πόντους χιόνι... 

Μπορεί ο Μητσοτάκης να «καθάρισε τον διοικητή της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων λόγω του μπάχαλου που δημιουργήθηκε στις 30/12/2019, αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε.

Δεν λύθηκε διότι οι πολίτες αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε προσωπικό επίπεδο.

Τι εννοώ;

Για μια ολόκληρη εβδομάδα τα site, οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα μιλούσαν (για την ακρίβεια ούρλιαζαν) για την επέλαση της Ζηνοβίας και παρόλα αυτά οι πολίτες αποφάσισαν να βγουν όλοι μαζί στις εθνικές οδούς και να ταξιδέψουν χωρίς αλυσίδες. Αλλά ακόμη κι αυτοί που είχαν αλυσίδες είναι αμφίβολο αν ήξεραν να τις τοποθετήσουν.

Συμπέρασμα: Αν έπεφτε ένα… γενναίο πρόστιμο για όσους δεν είχαν αλυσίδες, θα επέρχετο συμμόρφωση. Γενναίο πρόστιμο θα έπρεπε να πέσει και σε αυτούς που σταματούσαν στην Μαλακάσα εν μέσω εθνικού οδικού δικτύου για να βάλουν τις αλυσίδες. Ο Έλληνας θέλει μπαμπούλα. Τέλος.