BOMBER

Σωτήρη... λείπεις!

Σωτήρη... λείπεις!

Η απουσία του κορυφαίου επιστήμονα Σωτήρη Τσιόδρα είναι πλέον εμφανής και το ομολογούν και οι ίδιοι οι επιστήμονες - Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να βγει μπροστά ο καθηγητής 

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται περισσότερο αντιληπτή η απουσία του κορυφαίου Σωτήρη Τσιόδρα ο οποίος διαχειρίστηκε το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Πρώτη μίλησε η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου που ομολόγησε δημόσια ελάχιστα απ’ όσα λένε, και αναγνωρίζουν, κατ’ ιδίαν αρκετοί συνάδελφοί της στην επιτροπή Τσιόδρα: Είπε, λίγο ως πολύ, ότι η επιτροπή έχει.. χάσει τον δρόμο, πως υπάρχει κόπωση και λάθη, και πως ακόμη οι όποιες αποφάσεις επικοινωνούνται με επίσης λανθασμένο τρόπο.

«Στην επιτροπή», είπε, «ενώ είχαμε πάρει το σωστό δρόμο στην αρχή, κάπου στη μέση τον χάσαμε αυτό τον σωστό δρόμο και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας. Γίνονται κάποιες προσπάθειες, δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι αυτές, όμως η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί, οι συνεδριάσεις της επιτροπής είναι πολύωρες, με πάρα πολλές συζητήσεις με πάρα πολλά θέματα που έρχονται στην επιτροπή, και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί σε κάποιες λάθος αποφάσεις. Και, δυστυχώς, στη λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων».

Κουρασμένη παρουσιάζει την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μετά τις χθεσινές δηλώσεις της κ. Αναστασίας Κοτανίδου, ότι λαμβάνονται λάθος αποφάσεις για τον κορονοϊό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια πενταμελής Επιτροπή από διαφορετικές ειδικότητες και να βγει ξανά μπροστά ο Σωτήρης Τσιόδρας, τον οποίο εμπιστεύονται οι πολίτες και στο παρελθόν μπόρεσε να επιτύχει συστράτευση του κόσμου.

«Από την εμπειρία μου σε εκατοντάδες Επιτροπές, μερικές από τις οποίες έχω προεδρεύσει, μπορώ να πω ότι Επιτροπές που έχουν μια ειδικότητα και είναι 30-40 άτομα δε λειτουργούν. Όταν υπάρχουν πάρα πολλές απόψεις για το ίδιο θέμα είναι πρόβλημα. Στην πρώτη φάση οι αποφάσεις ήταν απλές, έπρεπε μόνο να αποφασιστεί αν θα κλείσουν οι δραστηριότητες ή αν θα ανοίξουν, ενώ υπήρχε πολύ πιστή εφαρμογή των μέτρων από τους πολίτες. Η πολυπλοκότητα από το καλοκαίρι και μετά ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να λειτουργήσει μια Επιτροπή που έχει μόνο γιατρούς» είπε.

Και πρόσθεσε: «Είναι μια στιγμή που πρέπει να πούμε ότι αυτή η Επιτροπή κουράστηκε, πέρασε ίσως το σημείο που μπορεί να λειτουργήσει. Ίσως κάποια μέλη της θα μπορούσαν να συνεχίσουν να είναι χρήσιμα, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι διεπιστημονικότητα, δηλαδή πολλές διαφορετικές ειδικότητες και λίγοι άνθρωποι, πέντε όχι 30», δήλωσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καθαρά Δευτέρα: Ανοιχτά τα πάρκα για πέταγμα χαρταετού - Οι 6 εξαιρέσεις στη μετακίνηση εκτός νομού