BOMBER

Το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝ.ΑΛ. και μια καρέκλα αδειανή...

Το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝ.ΑΛ. και μια καρέκλα αδειανή...

Το γενικό συμπέρασμα από τις επιχειρούμενες αλλαγές στο ΚΙΝ.ΑΛ, αλλά και ευρύτερα στην αποκαλούμενη σοσιαλδημοκρατική παράταξη είναι μάλλον θλιβερό

Γιατί το λέω τούτο; Πώς μου ήρθε ξαφνικά το ΚΙΝ.ΑΛ., το ΠΑΣΟΚ και η αμφίπλευρη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ; Όλα ξύπνησαν μέσα μου από τις φωτογραφίες. Είδα πρόσφατα κάποιες φωτογραφίες που ανέβασε ο Ανδρέας Λοβέρδος δίπλα σε σημαίες του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου.

Είδα και κάποιες άλλες φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα με τον 75χρονο Στέφανο Τζουμάκα...

Θα μου πεις, ο καθένας ότι θέλει κάνει, ότι θέλει μπορεί να πουλάει επικοινωνιακά. Σεβαστόν.

Είναι όμως παρόλα αυτά αξιοθρήνητο ότι ένας χώρος με δημοκρατικές καταβολές δεν έχει τίποτα καινούργιο να πουλήσει εκτός από το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα... Κανείς τους. Ούτε η Φώφη, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Λοβέρδος, ούτε κανείς άλλος.

Εικοσιπέντε χρόνια μετά το θάνατο του Ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη που κληρονόμησαν το κόμμα δεν έχουν καταφέρει να το πάνε ούτε μισό βήμα παραπέρα.

Γυρίζουν γύρω γύρω από τα όσα θέσμισε και θέσπισε ο Αντρέας και κυνηγάνε την ουρά τους. Σε κάθε συνέδριο, σε κάθε κομματικό όργανο, σε κάθε εξόρμησή τους στην κοινωνία πουλάνε μόνον τον Παπανδρέου, προφανώς διότι όλοι τους είναι κενοί περιεχομένου.

Αντιγράφουν καρμπόν τις ατάκες και τα λεγόμενα του Παπανδρέου πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα συγκινήσουν κάποιον από τους εναπομείναντες εκείνης της εποχής. Δεν έχουν καταφέρει να εκσυγχρονίσουν τις ιδέες και τις αρχές του κόμματος, να το προσαρμόσουν στη νέα εποχή... Ακόμα και το ίδιο το κόμμα το κατάντησαν παλιακό.

Στο ΚΙΝ.ΑΛ. αντιγράφουν copy paste και στον ΣΥΡΙΖΑ μιμούνται και μάλιστα χωρίς επιτυχία. Κανείς τους δεν μπορεί να συγχρονιστεί με το ρολόι της Ιστορίας...

Η εικόνα να εμφανίζεται κάποιος με τις παλιές σημαίες του ΠΑΣΟΚ ή να μαθαίνει απ' έξω τα συνθήματα και τις ομιλίες του Παπανδρέου είναι από πολύ έως πάρα πολύ γραφικό. Κι ο κόσμος το καταλαβαίνει...

Έφυγε κι άφησε την καρέκλα αδειανή, πάρτε το χαμπάρι... μην αυτογελοιποιείστε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.