BOMBER

Η Ελλάδα ερημώνει κι εδώ δεν ιδρώνει το αυτί κανενός

Η Ελλάδα ερημώνει κι εδώ δεν ιδρώνει το αυτί κανενός
Η χώρα μας μετατρέπεται σε μια χώρα γερόντων
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Σε μια κανονική Πολιτεία η είδηση θα έπρεπε να είναι πολύ ψηλά στα μέσα ενημέρωσης - Η Ελλάδα ερημώνει κι εμείς ασχολούμαστε με τον Αποστολάκη, τον Καρανίκα και διάφορες άλλες περιπτώσεις ιλαροτραγωδίας

«Έπεσα» πάνω στην είδηση εντελώς τυχαία: Είκοσι πέντε νηπιαγωγεία και 15 δημοτικά σχολεία δεν θα λειτουργήσουν κατά το νέο σχολικό έτος 2021 -2022 καθώς δεν έχει συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός μαθητών ή δεν υπάρχει καθόλου μαθητικό δυναμικό.

Η σχετική απόφαση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Τα νηπιαγωγεία τα οποία κλείνουν είναι: Κεραματών, Κυψέλης, Λουτρότοπου, Πέτρας και Ροδαυγής στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, Γκρίκας, Καρβουναρίου, Κεστρίνης και Μαζαρακιάς στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, Αβγού, Ασβεστοχωρίου, Βωβούσας, Βοτονοσίου, Διστράτου, Επισκοπικού, Ηλιόκαλης, Κεφαλοχωρίου, Νήσου, Περιβλέπτου, και Τσεπελόβου στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, Αρχαγγέλου, Βαλανιδορράχης, Βουβοποτάμου και 1ο Ειδικό στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Τα Δημοτικά Σχολεία που κλείνουν είναι: Κομμένου, Παλαιοκάτουνου στην Άρτα, Γκρίκας- Ψάκας, Κεστρίνης και Μαζαρακιάς στη Θεσπρωτία, 25ο, Ασβεστοχωρίου, Κεφαλοχωρίου, Κοντινών, Άνω Λαψίστας, Ματσουκίου, Πλατανούσας, Ποταμιάς Κουκλεσίου και Τσεπελόβου.

Το μέγεθος της σοβαρότητας αυτής της είδησης είναι τεράστιο, αν και εδώ στην Αθήνα είναι απλά 1η Σεπτέμβρη... Κανένας δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι ερημώνει από νέους η ελληνική επαρχία και η χώρα μας μετατρέπεται σε μια χώρα γερόντων.

Απομόνωση γεωγραφική, διοικητική, κοινωνική και πολιτιστική. Το οδικό δίκτυο παραμένει σχεδόν σε πρωτόγονη κατάσταση. Η έλλειψη νοσοκομείων και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μέγα πρόβλημα. Οι ασθενείς αναγκάζονται να προσφεύγουν σε νοσηλευτικά ιδρύματα των μεγάλων αστικών κέντρων ακόμη και για λιγότερο σοβαρές παθήσεις. Αποβιομηχανοποίηση, απομάκρυνση των νέων από την πρωτογενή αγροτική παραγωγή και βεβαίως υπογεννητικότητα.

Σήμερα οι μισοί κάτοικοι της Ελλάδας είναι άνω των 43 ετών, ο πληθυσμός των ατόμων άνω των 65 ετών ξεπερνά εκείνον των παιδιών κάτω των 15 ετών, ενώ οι άνω των 80 ετών αποτελούν την ταχύτερα αυξανόμενη ηλικιακή ομάδα του πληθυσμού. Η γήρανση του πληθυσμού έχει δημιουργήσει μια νέα μη αναστρέψιμη, όπως φαίνεται, πραγματικότητα.

Στα χωριά της ελληνικής επαρχίας δεν ακούς τίποτα... Δεν ακούς παιδικές φωνές και γέλια. Μόνο μια βουβή σιωπή...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Aφγανιστάν: Πέντε μύθοι γύρω από μία προδιαγεγραμμένη καταστροφή