ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ο αιώνιος... πολιτευτής

Ο αιώνιος... πολιτευτής

O άνθρωπος ήθελε απλά να το... ζήσει

Εγώ τους καταλαβαίνω όλους αυτούς τους... παππούδες που θέλουν οπωσδήποτε να μπουν σε μια δημόσια υπηρεσία ως διοικητές.

Δεν το κάνουν για τα λεφτά. Είναι όνειρο ζωής ρε παιδί μου.

Όταν ο άλλος πολιτεύεται 40 χρόνια και δεν έχει βγει ούτε δημοτικός σύμβουλος, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του όταν του προτείνουν μια θέση εξουσίας.

Κοιμάται και ξυπνάει με το σύνδρομο του Σταυρίδη: «Με κάνεις εμένα κύριε, Πρωθυπουργό για ένα βράδυ;».

Και που τον... παραίτησε ο Κικίλιας δεν τον νοιάζει. Αρκεί που έγινε Διοικητής έστω για μια ώρα. Για μια στιγμή στην αιωνιότητα. Το περίμενε όλη του τη ζωή... Ας μην του το στερήσουμε.

Για την παραίτησή του από την διοίκηση του γενικού νοσοκομείου Καρδίτσας και για την συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν τις εθνικές εκλογές, μίλησε στο ΣΚΑΪ ο Κωνσταντίνος Πατέρας.

«Εγώ θα γύριζα στη ΝΔ, γιατί είχα προσχωρήσει στους ΑΝΕΛ. Είχα..
πάρει χιλιάδες σταυρούς και είχα μια δύναμη και είχα ένα στρατό δικό μου στα Τρίκαλα». Είχε τον στρατό του. Τι δεν καταλαβαίνετε;

«Με καλέσανε κάτω διότι με ήθελε τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και πραγματοποίησα το ραντεβού. Είπα ‘’θα γυρίσω πίσω κύριε πρόεδρε να σας βοηθήσω αφού θέλετε τη βοήθειά μου, αν έχετε την ευγενή καλοσύνη όταν γίνετε πρωθυπουργός και μπορείτε και θέλετε, δώστε μου μια από αυτές τις θέσεις’’».

«Τον παρακάλεσα αν μπορέσω με τα προσόντα που έχω να πάρω τη θέση αυτή. Αν ήταν άλλοι άνθρωποι που έχουν περισσότερα προσόντα από εμένα και φυσικά θα το χειροκροτούσα. Ο κ. Πατέρας, ισχυρίστηκε αρχικά πως ο κ. Μητσοτάκης δεν διαφώνησε με την πρότασή του και στη συνέχεια πως συμφώνησε.

Στη συνέχεια όπως τόνισε, έγινε προκήρυξη στις 16 Σεπτεμβρίου, «η οποία δεν έθετε ούτε ηλικίακο περιορισμό ούτε και εντοπιότητα», είπε και πρόσθεσε ότι θεώρησε καλό να διεκδικήσει δημοκρατικά τη θέση.

Ο κ. Πατέρας έκανε λόγο για ηλικιακό ρατσισμό στη ΝΔ «από τις τελευταίες εκλογές και μετά» και για πεπειραμένα παλιά στελέχη με παιδεία και μόρφωση που τέθηκαν εκτός.