Το Hummer επιστρέφει ως ηλεκτρικό!

Το Hummer επιστρέφει ως ηλεκτρικό!

Newsroom Newsroom

Ένα από τα πιο διάσημα όσο και αμφιλεγόμενα αυτοκίνητα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας θα επιστρέψει ξανά στους δρόμους!

Του Γιάννη Σκουφή

Την προηγούμενη δεκαετία το Hummer Η1 με τα στρατιωτικά του γονίδια και τον τεράστιο όγκο του ήταν η επιλογή πολλών VIP και υπήρχαν πολλοί λόγοι για αυτό. Καταρχήν ήταν ένα τεράστιο SUV με εντυπωσιακή εμφάνιση, διέφερε με οτιδήποτε άλλο συναντούσες στους δρόμους και ειδικά για τους Αμερικάνους ταίριαζε γάντι σε μία χώρα όπου το «large» έχει άλλη διάσταση και μετριέται με πολλά «X» μπροστά του. Ακόμη και στην Ευρώπη το Hummer τα πήγε αρκετά καλά, ειδικά το πιο ευέλικτο και μικρότερο H3.

Από τότε όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ και σε έναν πλανήτη φουλ από ρύπους κανένα συμβατικό Hummer δεν έχει καμία τύχη. Τι γίνεται όμως αν είναι ηλεκτρικό;

Το Hummer λοιπόν θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό, αθόρυβο και καθαρό, ενώ η σχετική αναγγελία θα γίνει από τη General Motors στο Super Bowl. Μάλιστα σύμφωνα με τις φήμες η επιστροφή του Hummer θα ανακοινωθεί από τον σταρ του NBA James LeBron.

Η παραγωγή του ηλεκτρικού Hummer αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2021 ως ημιφορτηγό και αυτό γιατί τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι εξαιρετικά δημοφιλή στις ΗΠΑ. Αν η ζήτηση είναι ικανοποιητική θα υπάρχει και διεύρυνση της γκάμας, ενώ στην περίπτωση αυτή η GM εξετάζει να κάνει το Hummer μια ξεχωριστή υπο- μάρκα, κατά το πρότυπο της Corvette.

HUMMER-EV-2.jpg
01
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved