ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο σύγχρονος διάδοχος του θρυλικού Mazda RX-7 θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι (pics)

Ο σύγχρονος διάδοχος του θρυλικού Mazda RX-7 θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι (pics)

Το RX-7 είναι μια από τις διαχρονικές σημαίες της Mazda και μια τυχόν επιστροφή του θα σήμαινε ίσως και την επιστροφή του κινητήρα Wankel.

Του Γιάννη Σκουφή

Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα εταιρειών που με τον κινητήρα τους και μόνο έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στον αυτοκινητιστικό χάρτη. Πάρτε για παράδειγμα τους boxer που τους χρησιμοποιούνται πλέον αποκλειστικά από την Porsche και τη Subaru ή τον περιστροφικό Wankel, που μόνο η Mazda τόλμησε να τον φέρει στην ευρεία παραγωγή.

Τελευταίο δείγμα γραφής του Wankel το εξαιρετικό RX-8 -στην ιστορία πάντως έχει μείνει σε συνδυασμό με το RX-7- με τις πολύ καλές επιδόσεις και τα ελκυστικά δυναμικά του χαρακτηριστικά. Ο Wankel όμως είχε και κάποια άλλα ζητήματα πέρα από την κατανάλωση λαδιού: τη μεγάλη κατανάλωση αμόλυβδης που συνδυάζεται και με υψηλά επίπεδα εκπομπής ρύπων.

Η Mazda ακούγεται πως δεν έχει σταματήσει την εξέλιξη του Wankel όμως πολύ δύσκολα θα τον δούμε και πάλι στην παραγωγή, ειδικά από τη στιγμή που οι Ιάπωνες υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν στο λανσάρισμα και του ηλεκτρικού MX-30 ώστε να μειώσουν το μέσο όρο CO2 τους και να αποφύγουν τα υψηλά πρόστιμα που προβλέπονται.

Έτσι, ένα σπορ μοντέλο με τα λογότυπα του RX-7 ή του RX-8 και χωρίς τον Wankel θα ήτα απογοητευτικά για τους οπαδούς της Mazda. Παρόλα αυτά αισθητικά η συγκεκριμένη πρόταση του Enoch Gabriel Gonzales, που βλέπετε στην οθόνη σας είναι ιδιαίτερα ελκυστική.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις