ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι άλλο παράγει η Rolls-Royce πέρα από αυτοκίνητα;

Τι άλλο παράγει η Rolls-Royce πέρα από αυτοκίνητα;

Η λογική, άμεση και σωστή απάντηση θα ήταν κινητήρες τζετ για αεροσκάφη και όχι μόνο. Ωστόσο η βρετανική εταιρεία παράγει και μέλι!

Του Γιάννη Σκουφή

Οι κατασκευαστές υπερ- πολυτελών και σπορ αυτοκινήτων διευρύνουν τις δραστηριότητες τους προς διάφορες κατευθύνσεις. Κάποιες φορές για να αυξήσουν περαιτέρω τα έσοδα τους, κάποιες άλλες για να ενισχύσουν την εταιρική τους εικόνα. Έτσι, μετά την Bentley μια ακόμη βρετανική εταιρεία ανακοινώνει πως παράγει μέλι και μάλιστα έχοντας ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια.

Για το σκοπό αυτό η Rolls-Royce έχει κατασκευάσει έξι κυψέλες στις οποίες έχει δώσει τα ονόματα μοντέλων της -Ghost, Dawn, Phantom, Wraith, Cullinan και Spirit of Ecstasy. Σε αυτές τις κυψέλες φιλοξενούνται περίπου 250.000 μέλισσες οι οποίες με την φροντίδα ντόπιων μελισσοκόμων αναμένεται φέτος να σημειώσουν νέο ρεκόρ παραγωγής.

Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι πως το μέλι που παράγεται είναι άριστης ποιότητας και προορίζεται αποκλειστικά για πελάτες της Rolls-Royce. Οι οποίοι μπορούν να το παραλάβουν από την έδρα της εταιρίας στο Goodwood ή να το παραγγείλουν και να τους αποσταλεί. Όσο για την τιμή, αφήστε το καλύτερα. Έτσι και αλλιώς για να το «γευτεί» κανείς θα πρέπει να έχει ήδη στην ιδιοκτησία του μια Rolls-Royce και η φτηνότερη κοστίζει περίπου 400.000 ευρώ…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Μάσκα παντού, νέο ωράριο στο Δημόσιο και τα καταστήματα – Όλες οι ανακοινώσεις