ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Volvo ετοιμάζει ένα πιο μικρό SUV, το XC20

H Volvo ετοιμάζει ένα πιο μικρό SUV, το XC20

Η σουηδική εταιρεία θα επεκτείνει προς τα κάτω τη γκάμα των SUV της, αλλά και αυτή των ηλεκτρικών της μοντέλων.

Του Γιάννη Σκουφή

Οι πληροφορίες πως η Volvo βλέπει με καλό μάτι ένα πιο μικρό αυτοκίνητο σε σχέση με το XC40 υπάρχουν εδώ και καιρό, ενώ όπως δείχνουν τα πράγματα η υλοποίηση είναι πιο κοντά από ποτέ.

Ο λόγος είναι η δυνατότητα που έχει η σουηδική εταιρεία να χρησιμοποιήσει το νέο πλαίσιο με την επωνυμία SAE της Geely, στον όμιλο της οποίας άλλωστε ανήκει. Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο πλαίσιο παρέχει και δυνατότητα μείωσης του κόστους παραγωγής, παράγοντας καθοριστικός για τα πιο μικρά αυτοκίνητα.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Volvo Håkan Samuelsson το νέο μοντέλο ναι μεν θα είναι ένα SUV το οποίο όμως θα αποστασιοποιείται από τα κλασικά γνωρίσματα της κατηγορίας που είναι η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και οι δυνατότητες κίνησης πέρα από την άσφαλτο.

Ταυτόχρονα θα υπάρχει και ηλεκτρική έκδοσή του -το πλαίσιο άλλωστε έχει τη δυνατότητα υποστήριξης της ηλεκτροκίνησης- ενώ όπως είπε και πάλι ο Samuelsson το 2021, όταν και αναμένεται το XC20, η Volvo θα παρουσίασε και ένα ακόμα μοντέλο που θα είναι και αυτό και ηλεκτρικό. Το πιο πιθανό είναι πως θα πρόκειται για το διάδοχο του επιτυχημένου V40.