ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Volcon είναι μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα εμπνευσμένη από την Tesla

Η Volcon είναι μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα εμπνευσμένη από την Tesla

Η startup εταιρεία από το μακρινό Τέξας επιθυμεί να πετύχει ότι και η Tesla αλλά στον χώρο των δύο τροχών.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Volcon, ο επικεφαλής της οποίας, το όνομά του είναι Andrew Leisner, έχει μεγάλη εμπειρία στην αγορά των μοτοσυκλετών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, θέλει να γίνει σαν την Tesla των δύο τροχών. Εύκολο; Μάλλον δύσκολο θα λέγαμε, καθώς δεν διαθέτει το οικονομικό υπόβαθρο του Elon Musk που στήριξε την Tesla.

Παρόλα αυτά η ελπίδα υπάρχει και έτσι η Volcon πιστεύει πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες και μάλιστα σε αυτές που έχουν off-road χαρακτηριστικά. Σαν την Grunt, το πρώτο της μοντέλο που θα είναι διαθέσιμο την ερχόμενη άνοιξη και σε μια τιμή που θα ξεκινά από τις 5.995 ευρώ.

H Grunt έχει ρετρό στυλ θυμίζοντας το θρυλικό «Μπόμπο» (Monkey) της Honda, ενώ τo ιδιαίτερό της γνώρισμα θα είναι η πλήρης αδιαβροχοποίησή της. Έτσι είναι κατάλληλη για σκληρή χρήση σε αγρούς και εργοτάξια ή σε εκδρομές και στα περάσματα από ποτάμια.

Ο ηλεκτροκινητήρας της αποδίδει 50 ίππους και 102 Nm ροπής που μεταφέρονται μέσω καδένας στον πίσω τροχό. Η μέγιστη ταχύτητά της φτάνει τα 100 χλμ./ώρα και η αυτονομία της τα 160 χιλιόμετρα. Η φόρτιση διαρκεί σε οικιακό δίκτυο μόλις 2 ώρες, ενώ ο αναβάτης μπορεί να έχει μαζί του και μια δεύτερη μπαταρία. Για να αντικαταστήσει την άδεια και να συνεχίσει μετά από ένα μικρό διάλλειμα την πορεία του. Ενδιαφέρον…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ενισχύονται οι Ένοπλες Δυνάμεις: Πρόσληψη 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών το 2021