ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή είναι η πιο άσχημη μάσκα αυτοκινήτου στον κόσμο!

Αυτή είναι η πιο άσχημη μάσκα αυτοκινήτου στον κόσμο!

Ακόμη και αν δεν είναι η ασχημότερη, δίχως αμφιβολία είναι μία από τις πιο άσχημες που έχουμε δει τελευταία σε κάποιο νέο αυτοκίνητο.

Του Γιάννη Σκουφή

Κάθε χρόνο στη Σαγκάη διεξάγεται μια μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου όπου παρουσιάζονται πολλά και διάφορα μοντέλα. Τα οποία έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως ως αντικείμενο σχολιασμού επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά πόσο διαφορετική είναι η ευρωπαϊκή από την κινεζική κουλτούρα.

Ένα από τα πιο χτυπητά παραδείγματα της φετινής έκθεσης είναι το Jing της εταιρίας Roewe. Πρόκειται για μία από τις πολλές άγνωστες μάρκες που κατασκευάζουν και πωλούν αυτοκίνητα στην Κίνα και ξεχωρίζουν από το πολύ ιδιαίτερο για μας στιλ τους. Τόσο ιδιαίτερο που η μάσκα προφανώς και μας θυμίζει το στόμα μιας φάλαινας!

Πάντως και οι ίδιοι οι Κινέζοι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους πως πηγή έμπνευσής τους ήταν οι φάλαινες Baleen. Άλλωστε, είναι γνωστό το πόσο αρέσουν στους κατοίκους της ασιατικής χώρας οι περίεργες θαλασσινές «λιχουδιές». Τόσο πολύ που ακόμα και το πίσω μέρος με τα περίεργα LED φώτα, μας θυμίζει κάτι από την ουρά… του Μόμπι Ντικ!

Από εκεί και πέρα το κινεζικό SUV ξεχωρίζει με το αλά κουπέ στυλ του και τις κρυφές χειρολαβές στις πόρτες, ενώ την κίνηση αναλαμβάνουν κινητήρες βενζίνης και plug-in υβριδικά συστήματα. Όσο για το εσωτερικό… φωτογραφίες δεν υπάρχουν. Ίσως να είναι και καλύτερα κρίνοντας από την μάσκα που μοιάζει με κακόγουστη φάρσα…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Δουλέμποροι σε ρόλο κατασκόπων στο Αιγαίο; Τι ερευνούν ΕΥΠ και Λιμενικό