ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα Ford Mustang;

Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα Ford Mustang;

To momentum μπορεί να ανήκει στην ηλεκτρική Mustang Mach-Ε, αλλά η καρδιά κάθε τρελαμένου petrol-head εξακολουθεί να ανήκει στη συμβατική με τον κινητήρα βενζίνης.

Του Γιάννη Σκουφή

Θα είναι ή όχι η επόμενη γνήσια Mustang ηλεκτρική; Αν το θέμα αφορούσε αποκλειστικά την αγορά της Ευρώπης ίσως και η επόμενη Mustang με το πατροπαράδοτο κουπέ αμάξωμα να ήταν εντελώς αθόρυβη, δίχως καν να εκλύει ρύπους. Όπως κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η δημοφιλέστερη αγορά για την Mustang ήταν και θα είναι η αμερικανική, η οποία για ευνόητους λόγους θα είναι από τις τελευταίες που θα αποτάξουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Έτσι, η νέα Mustang στη… χειρότερη των περιπτώσεων θα έχει έναν εξηλεκτρισμένο βενζινοκινητήρα με κάποιας μορφής ήπιο υβριδικό σύστημα. Ειδικά για την Ευρώπη μόνο μία τέτοια έκδοση θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και μέχρι η Ford να γίνει και αυτή μία εταιρεία από τα τέλη της δεκαετίας που θα πουλά αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η βασική έκδοση θα έχει και πάλι έναν τετρακύλινδρο Ecoboost 2.300 κυβικών που θα πλαισιώσει τον μεγαλύτερο V8 των 5,0 λίτρων. Ειδικά για την αμερικανική αγορά θα είναι διαθέσιμος και ο κορυφαίος V8 της σειράς Predator που θα έχει χωρητικότητα 5.200 κυβικών και μηχανικό υπερσυμπιεστή.

Η νέα Mustang θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2023 και από τις φωτογραφίες με βαρύ καμουφλάζ που έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα μπορούμε να διακρίνουμε πως δεν θα έχει ένα επαναστατικό, αλλά ένα εξελιγμένο σχήμα.

Ακόμη και το πλαίσιο δεν θα είναι εντελώς καινούργιο, αλλά μια αναβαθμισμένη εκδοχή του τωρινού μοντέλου. Ακόμη και έτσι αυτός θα είναι ένας ιδανικός επίλογος για την πορεία της Mustang με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.