ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η BMW 507 παραμένει σπάνια, πανέμορφη και πανάκριβη

Η BMW 507 παραμένει σπάνια, πανέμορφη και πανάκριβη
Η BMW 507 των 2,21 εκατομμυρίων ευρώ

Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο πωλήθηκε πρόσφατα έναντι 2,21 εκατομμυρίων ευρώ. Δικαιολογημένα για ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που έχει σχεδιάσει ποτέ η BMW.

Του Γιάννη Σκουφή

Αναμφίβολα η ΒMW 507 είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα στην ιστορία της βαυαρικής εταιρείας. Την εποχή της δημιουργίας της ο βασικός στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα roadster που να μπορούσε να ανταγωνιστεί την Mercedes SL. Αρχικά τα πλάνα ήταν ιδιαίτερα φιλόδοξα με την προοπτική να πουληθούν αρκετές χιλιάδες αυτοκίνητα.

Τελικά, όπως, η παραγωγή της 507 περιορίστηκε στις μόλις 254 μονάδες και κράτησε μόνο μια τριετία (1956-59). Ποιος ήταν ο λόγος; Ενώ ήταν ένα εξαιρετικό ανοιχτό αυτοκίνητο η τελική τιμή πώλησης ήταν πολύ υψηλότερη από της SL αποθαρρύνοντας όποιον ποθούσε την ανοιχτή BMW.

Τουλάχιστον όσους δεν είχαν το απαιτούμενο ποσό, καθώς την 507 Roadster είχαν επιλέξει πασίγνωστες προσωπικότητες. Από τον Elvis Presley (μάλιστα δεν του έφτανε η μία, καθώς είχε αγοράσει δύο!), μέχρι τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο!

Η συγκεκριμένη 507 είναι η υπ’ αριθμόν 110 και είχε βγει από το εργοστάσιο της BMW στις 14 Ιανουαρίου του 1958. Σύμφωνα με τα εργοστασιακά αρχεία είχε σκληρή αφαιρούμενη οροφή (hardtop) και το κυριότερο το χαρακτηριστικό μεταλλικό χρώμα Silbergrau που είχαν συνολικά μόλις 21 507.

Το ενδιαφέρον είναι πως ο πρώτος κάτοχος ήταν ένας Γερμανός επιχειρηματίας που δραστηριοποιούταν στην Βενεζουέλα ως αντιπρόσωπος της Mercedes. Την δεκαετία του 1960 το αυτοκίνητο επέστρεψε στη Γερμανία όπου και παρέμεινε μέχρι να το αναλάβει το 2007 η BMW Classic.

Ο κινητήρας είχε ήδη αντικατασταθεί πολλά χρόνια πριν από έναν άλλο (V8 των 3.200 κυβικών με περίπου 150 ίππους) εκείνης της εποχής, ενώ υπήρχε ένα βελτιωμένο κιβώτιο της ZF.

Και παρόλο που αυτή η 507 δεν είναι εντελώς γνήσια κατάφερε να πουληθεί έναντι 2,21 εκατομμυρίων ευρώ. Παρά και τα 84.250 χιλιόμετρα που έχει διανύσει. Αλλά όπως είπαμε, εκτός από πανέμορφη, η 507 είναι εξαιρετικά σπάνια. Άρα και ακριβή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.