ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιος είχε παραγγείλει αυτή την μία και μοναδική Ferrari;

Ποιος είχε παραγγείλει αυτή την μία και μοναδική Ferrari;

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο λάθος, αλλά για έναν Σαουδάραβα που χάλασε μια περιουσία για μια από τις πιο κιτς Ferrari που έχουμε δει.

Του Γιάννη Σκουφή

Η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας προφανώς και μπορεί να αποκτήσει όποιο αυτοκίνητο θέλει. Αλλά ακριβώς για αυτό το λόγο και επειδή όλα μοιάζουν μεταξύ τους, ένας μέλος της ανέθεσε την δεκαετία του ‘80 στον γνωστό εκείνη την εποχή σχεδιαστή Giovanni Michelotti να αναλάβει ένα διαφορετικό πρότζεκτ.

Το οποίο βασίστηκε σε μία Ferrari 400i, ενώ ο τελικός στόχος ήταν η μια και μοναδική Meera S. Λογικά, κάτω από το μακρύ καπό θα υπάρχει ο V12 των 4.800 κυβικών και των 315 ίππων της 400i, ενώ αν πείτε πως σας θυμίζει το Mazda RX-7 της πρώτης γενιάς δεν θα έχετε καθόλου άδικο.

Όσο για το εσωτερικό ίσως είναι ότι πιο κιτς έχουμε δει σε Ferrari με το ταμπλό να είναι επενδεδυμένο με ένα περίεργο δέρμα ροζ απόχρωσης. Μάλιστα, η κεντρική κονσόλα με τους πολλούς μικρούς μοχλούς ενισχύει την κιτς εικόνα του διάκοσμου.

Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι πως υπήρχε προηγμένος τεχνολογικός εξοπλισμός για την εποχή εκείνη καθώς υπάρχουν ηλεκτρικά παράθυρα, διζωνικός κλιματισμός, κάμερα για τον εσωτερικό καθρέπτη κ.α.

Για να δούμε τελικά ποιο θα είναι το ποσό στο οποίο αυτή η παράξενη Ferrari θα πωληθεί στις 2 Φεβρουαρίου στο Παρίσι από τον οίκο RM Sotheby’s.

Μία εκτίμηση είναι στις περίπου 90 με 100 χιλιάδες ευρώ, δηλ. ούτε τα μισά από τα 252.100 ευρώ που είχε λάβει το 2010 το τμήμα Ferrari Classiche για μία πλήρη αναπαλαίωση. Πάντως, ένα καλοσυντηρημένο Mazda RX-7 πρώτης γενιάς το βρίσκει κανείς ακόμη και με τετραψήφιο ποσό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.