ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πότε ο Elon Musk θα γίνει τρισεκατομμυριούχος;

Πότε ο Elon Musk θα γίνει τρισεκατομμυριούχος;

Δισεκατομμυριούχοι υπάρχουν αρκετοί, αλλά κανείς τους δεν έχει γίνει ακόμη τρισεκατομμυριούχος.

Του Γιάννη Σκουφή

Θα γίνει ο Elon Musk ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του πλανήτη; Σύμφωνα με αναλυτές ο διάσημος ιδιοκτήτης της Tesla θα έχει αυξήσει σε τέτοιο βαθμό τα περιουσιακά του στοιχεία έως το 2024, που θα αναδειχθεί ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που θα έχει στην κατοχή του 1.000.000.000.000 δολάρια!

Πραγματικά, ένα τέτοιο ποσό ακούγεται ασύλληπτο με όσους γνωρίζουν τον Musk να λένε πως δεν ενδιαφέρεται και τόσο για τον πλούτο. Και πως έχει πουλήσει όλες τις πανάκριβες βίλες που είχε στην Καλιφόρνια και πως ζει σε ένα φυσιολογικό σπίτι στο Τέξας.

Μάλιστα, σε μερικές περιπτώσεις φτάνει και στα όρια μιας παράξενης τσιγκουνιάς με την πρώην του φίλη, Grimes, να λέει πως ήθελε να αγοράσει νέο στρώμα όταν τρύπησε και ο Musk της είπε να φέρει το δικό της από το σπίτι της.

Φυσικά, για τις δημόσιες εμφανίσεις του σε διάφορα μέρη του κόσμου (πρόσφατα είχε βρεθεί στο Βερολίνο για να εγκαινιάσει το νέο Gigafactory της Tesla στην Ευρώπη) ο Musk χρησιμοποιεί τα ιδιωτικά του τζετ και μένει σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία. Παρά ταύτα, δεν δείχνει να δίνει και πολύ σημασία στον πλούτο. Ίσως επειδή τον θεωρεί πλέον δεδομένο στην ζωή του.

Πάντως, το σενάριο της Tesla με την φουσκωμένη εικόνα της στο χρηματιστήριο και μια πιθανή χρεοκοπία μάλλον δεν υφίσταται καν. Και ο Musk κατάφερε να επιβεβαιωθεί αρκετά χρόνια νωρίτερα από την αρχική του πρόβλεψη (μιλούσε για το 2028) αφού πέρυσι η Tesla έγινε μια εταιρία του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων.