ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Elon Musk: Όποιος δεν επιστρέφει στο γραφείο, αποχωρεί!

Elon Musk: Όποιος δεν επιστρέφει στο γραφείο, αποχωρεί!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla ζήτησε από τους υπαλλήλους, σύμφωνα με e-mail που έστειλε, να επιστρέψουν στο γραφείο ή να αποχωρήσουν από την εταιρεία.

Του Γιάννη Σκουφή

«Όλοι στην Tesla πρέπει να περνούν την εβδομάδα τουλάχιστον 40 ώρες στο γραφείο», έγραψε ο Musl σε email που έστειλε όπως αναφέρει το Reuters. «Εάν δεν εμφανιστείτε, θα υποθέσουμε ότι έχετε παραιτηθεί».

«Η Tesla δημιουργεί και κατασκευάζει τα πιο συναρπαστικά και ουσιαστικά προϊόντα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στη Γη. Αυτό δεν θα συμβεί δουλεύοντας εκτός γραφείου» έχει πει ο Musk.

Ορισμένοι εργαζόμενοι της Tesla εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τα τελευταία σχόλια του Musk σε αναρτήσεις που έκαναν στην ανώνυμη εφαρμογή Blind.

«Εάν υπάρξει μαζική έξοδος, πως θα ολοκλήρωνε η ​​Tesla τα πρότζεκτ της; Δεν νομίζω ότι οι επενδυτές θα ήταν ευχαριστημένοι με κάτι τέτοιο», έγραψε ένας υπάλληλος της Tesla.

Γενικότερα υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα γύρω από την επιστροφή των υπαλλήλων στα γραφεία τους. Ο Musk είχε πει τον περασμένο μήνα: «Οι Αμερικανοί προσπαθούν να αποφύγουν να πάνε στη δουλειά τους, όταν οι Κινέζοι εργάτες συνεχίζουν κανονικά να εργάζονται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου».

Αξιοσημείωτο είναι πως αρκετές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στη Silicon Valley δεν απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να επιστρέψουν στο γραφείο με το πρόσχημα μίας πιθανής αναζωπύρωσης των κρουσμάτων κορoνοϊού στην Καλιφόρνια.

Παρόλο πάντως που ορισμένες μεγάλες εταιρίες έχουν υιοθετήσει μόνιμα την εργασία από το σπίτι κάποιες άλλες, συμπεριλαμβανομένης της Google, ζητούν τη σταδιακή επιστροφή των υπαλλήλων στους χώρους εργασίας τους.