ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Praktiker Hellas: Ο Νο1 προορισμός για τον εξοπλισμό αυτοκινήτων

Praktiker Hellas: Ο Νο1 προορισμός για τον εξοπλισμό αυτοκινήτων

Η Praktiker Hellas, το Νo.1 Δίκτυο καταστημάτων Home Improvement και DIY στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενη άμεσα και στοχευμένα στις απαιτήσεις της κάθε εποχής, είναι έτοιμη να καλύψει τις ανάγκες των οδηγών που καλούνται να εφαρμόσουν τη νέα κυβερνητική οδηγία σχετικά με τον εξοπλισμό των οχημάτων με αντιολισθητικά προστατευτικά μέσα.

Στα καταστήματα της Praktiker, θα βρει κανείς μια ευρεία γκάμα με αξιόπιστα brands που διαθέτουν χιονοαλυσίδες μεταλλικές ή υφασμάτινες, ακόμη και ιμάντες χιονιού. Τα προϊόντα είναι ετοιμοπαράδοτα, και το εκπαιδευμένο προσωπικό της Praktiker είναι στη διάθεση του κοινού για να ενημερώνει, συμβουλεύει και να καθοδηγεί σχετικά με την κατάλληλη αγορά με βάση τις ανάγκες του κάθε οχήματος.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Δ30/Δ5α/73567 – ΦΕΚ Τεύχος Β 1144/14.03.2022 υπουργική απόφαση, από την 1η Οκτωβρίου έχει καταστεί υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των οχημάτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα και η χρήση τους σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Με γνώμονα την πρόσφατη εμπειρία και δοκιμασία που πέρασε η Ελλάδα κατά τις έντονες χιονοπτώσεις του περσινού χειμώνα, η απόφαση αυτή στοχεύει στη διασφάλιση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας των οχημάτων σε χιονισμένο ή παγωμένο οδικό δίκτυο. Οι ελεγκτικές αρχές οφείλουν να διεξάγουν οπτικό έλεγχο τις ημέρες της κακοκαιρίας, αναφορικά με την ύπαρξη κατάλληλων αντιολισθητικών, ενώ οι παραβάτες τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 80,00 ευρώ.

Το μόνο που χρειάζεται κανείς για να βρει τον αναγκαίο εξοπλισμό και να εφοδιάσει το όχημα του, είναι η πληροφορία για τη διάσταση των ελαστικών. Οι αλυσίδες χιονιού είναι αποτελεσματικές στον πάγο αλλά τα πανιά είναι ευκολότερο να τα τοποθετήσει κάποιος. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μεγαλύτερη ασφάλεια να γνωρίζει εκ των προτέρων κανείς πως να τοποθετεί τον εξοπλισμό στο αυτοκίνητό του πριν τη στιγμή της κακοκαιρίας αλλά και να αποθηκεύει τα αντιολισθητικά είδη σε εύκολο σημείο. Για όσους επισκεφθούν άμεσα τα καταστήματα της Praktiker θα προλάβουν την μοναδική έκπτωση -20% σε αλυσίδες και πανιά, έως και 15/10.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site της Praktiker.