ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο δύσκολα έσβησε η φωτιά σε ένα Tesla;

Πόσο δύσκολα έσβησε η φωτιά σε ένα Tesla;

Δεν θα πιστεύετε πόσα λίτρα και πόση ώρα χρειάστηκε να περάσει μέχρι να σβήσει ένα Model S που έπιασε φωτιά στα καλά του καθουμένου.

Του Γιάννη Σκουφή

Το συμβάν καταγράφηκε πριν από μερικές μέρες στο Σακραμέντο των ΗΠΑ και έρχεται να μας υπενθυμίσει πως αν πιάσει φωτιά ένα ηλεκτρικό πολύ δύσκολα σβήνει. Και τις περισσότερες φορές χρειάζονται πολλές ώρες ή ακόμη και λουτρά νερού!

Στην προκειμένη περίπτωση η ομάδα πυρόσβεσης που ανέλαβε την επιχείρηση χρειάστηκε να ρίξει 22.700 λίτρα νερού και να περάσει σχεδόν μία ημέρα μέχρι να καταλαγιάσουν οι φλόγες. Και η όλη διαδικασία θα έπαιρνε ακόμη περισσότερο αν οι πυροσβέστες δεν είχαν την ιδέα να σηκώσουν το αυτοκίνητο με γρύλλους ώστε να μπορέσουν να ρίξουν νερό κατευθείαν πάνω στην μπαταρία.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως μία πυρκαγιά σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο χρειάζεται το πολύ 2.000 με 4.000 λίτρα για να σβήσει, ενώ για την κατάσβεση μίας πυρκαγιάς σε ένα σπίτι απαιτούνται κατά μέσο όρο περίπου 10.000-12.000 λίτρα.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιάνουν πιο δύσκολα φωτιά από τα συμβατικά. Ωστόσο, κάθε περιστατικό γίνεται viral στο διαδίκτυο, ειδικότερα όταν πρόκειται για ένα Tesla. Και σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου το τυλίχτηκε στις φλόγες δίχως να παρατηρηθεί κάτι τι ασυνήθιστο.