ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δεν θα πιστεύετε πόσο μπορεί να πωλείται ένα Lada Niva

Δεν θα πιστεύετε πόσο μπορεί να πωλείται ένα Lada Niva

Το γύρο του διαδικτύου κάνει μία διαδικτυακή αγγελία για ένα Niva, ο κάτοχος του οποίου ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ 265.500 ευρώ!

Του Γιάννη Σκουφή

Ο καθένας που πουλά οτιδήποτε μπορεί να ζητά ότι θέλει. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις που ξεπερνούν τα όρια του παράλογου, όπως αυτή του ιδιοκτήτη ενός ελαφρώς μεταχειρισμένου Niva του 1980.

Ο ίδιος, που μένει λίγο έξω από τη Σαμάρα, κοντά στο εργοστάσιο της Lada, υποστηρίζει πως τα 265.500 ευρώ που ζητά δικαιολογούνται από την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αυτοκίνητο του, το οποίο έχει διανύσει μόλις 220 χιλιόμετρα.

H συγκεκριμένη και μοναδική μέχρι στιγμής γενιά Niva ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1977 έχοντας κάτω από το καπό έναν βενζινοκινητήρα 1.600 κυβικών με 76 ίππους.

Μετά από διάφορες μικρές αναβαθμίσεις και βελτιώσεις έχει φτάσει να παράγεται μέχρι και σήμερα με έναν κινητήρα 1.700 κυβικών και 83 ίππων και τιμή που αρχίζει περίπου από τις 9.000 ευρώ.

Όπως και να έχει αυτή είναι η τιμή που ζητά ο κάτοχος αυτού του Niva που κατασκευάστηκε πριν από 43 χρόνια και φυλασσόταν σε κλειστό χώρο προκειμένου να διατηρηθεί λες και βγήκε χτες από τη γραμμή παραγωγής.

Σήμερα δύσκολα θα βρεθεί κανείς να δώσει έστω και ένα πενταψήφιο ποσό. Ποιος ξέρει, όμως, τι γίνεται μετά από μία εικοσαετία.