ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρία ολοκαίνουργια Tesla Roadster ανακαλύφθηκαν στην Κίνα

Τρία ολοκαίνουργια Tesla Roadster ανακαλύφθηκαν στην Κίνα

Πιθανότατα θα έχετε ακούσει για το Roadster της Tesla. Όχι όμως αυτό που θα δούμε στο μέλλον, αλλά το αρχέτυπο που είχε εντυπωσιάσει τους πάντες όταν είχε παρουσιαστεί.

Του Γιάννη Σκουφή

Το Roadster της πρώτης γενιάς ήταν το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από την Tesla Motors. Κυκλοφόρησε το 2008 και ήταν ένα σπορ αυτοκίνητο που βασιζόταν στο πλαίσιο της Lotus Elise.

Με έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία λιθίου, το Roadster είχε μια εντυπωσιακή αυτονομία για την εποχή του που έφτανε περίπου τα 400 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Επίσης, είχε εντυπωσιακές επιδόσεις, καλύπτοντας τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4,0!

Τα τρία Roadster που ανακαλύφθηκαν στην Κίνα ανήκουν στην πρώτη γενιά του μοντέλου και είναι από τα τελευταία που κατασκευάστηκαν πριν από 13 χρόνια. Το εντυπωσιακό είναι πως και τα τρία έχουν σχεδόν μηδενικά χιλιόμετρα και δεν παραδόθηκαν ποτέ σε κανέναν πελάτη. Ποιο είναι το μυστήριο που κρύβεται πίσω από αυτή τη περίεργη υπόθεση;

Η Gruber Motors, η εταιρία που έχει αναλάβει την πώληση, ανακάλυψε πως το τρίο προοριζόταν για να αποσυναρμολογηθεί από έναν πρώην ανταγωνιστή της Tesla που ήθελε να «αντιγράψει» την τεχνογνωσία της αμερικανικής εταιρίας.

Ωστόσο, η κινεζική εταιρία χρεοκόπησε και τα τρία Roadster ξέμειναν σε μια αποθήκη και όλα αυτά τα χρόνια φυλάσσονταν σαν καινούργια. Και κάπως έτσι οι φήμες λένε πως υπάρχει ένας ενδιαφερόμενος που προσφέρει το ιλιγγιώδες ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων για να τα αποκτήσει.