ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WRC: O Mikko Hirvonen αποχωρεί από τα Ράλλυ

WRC: O Mikko Hirvonen αποχωρεί από τα Ράλλυ

Μετά από 13 χρόνια ο Mikko Hirvonen σταματά τους αγώνες ράλλυ. Τελευταίος του αγώνας θα είναι το ράλλυ Βρετανίας τελευταίος αγώνας του 2014.

Μια καριέρα 13 ετών φτάνει στο τέλος της. Ο Mikko Hirvonen ανακοίνωσε ότι το Ράλλυ Βρετανίας θα είναι ο τελευταίος του αγώνας στο WRC.

Ο λόγος της αποχώρησης του είναι σύμφωνα με τον ίδιο η επιθυμία του να περνά περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του: «Σε όλα αυτά τα χρόνια της αγωνιστικής καριέρας μου, ήμουν πολύ συγκεντρωμένος στον εαυτό μου. Στα ράλλυ έχω αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής μου και το αγωνιστικό ημερολόγιο ήταν πάντα πολύ μεγάλο και κατανάλωνε χρόνο από τη ζωή μου» και ο 34χρονος οδηγός πρόσθεσε:

«Απόλαυσα κάθε λεπτό και παρότι εξακολουθώ να λατρεύω την οδήγηση, θα ήθελα να επικεντρωθώ περισσότερο σε άλλα σημαντικά πράγματα της ζωής μου, όπως είναι τα παιδιά και η οικογένειά μου. Υπάρχουν πολλές περιοχές που δεν έχω εξερευνήσει ακόμα και θα ήθελα να δώσω στον εαυτό μου την ευκαιρία να ζήσει νέες εμπειρίες».


Ο Φινλανδός είπε επίσης ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του να συνεχίσει την επαγγελματική του ενασχόληση σε άλλο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού και ό,τι κάνει από εδώ και στο εξής θα είναι κυρίως για διασκέδαση:

«Όπως όλοι όσοι αγαπούν τα μηχανοκίνητα, δεν είμαι οπαδός μόνο των ράλλυ. Πάντα παρακολουθούσα και άλλες μορφές αγώνων. Αλλά αν έχω την ευκαιρία για μια νέα πρόκληση στο άμεσο μέλλον, θα είναι πάνω απ' όλα για διασκέδαση. Προς το παρόν, θέλω απλώς να κατεβάσω ρυθμό και να έχω το χρόνο για να εξερευνήσω τις πιθανότητες που μπορεί να υπάρχουν για εμένα εκεί έξω».

Στο τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους τον βοήθησαν: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους, χωρίς τους οποίους η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής μου δεν θα είχε καν ξεκινήσει. Την οικογένειά μου, τους φίλους μου, το συνοδηγό μου Jarmo, τους χορηγούς μου, τις ομάδες με τις οποίες έτρεξα και φυσικά τους οπαδούς μου, που ήταν πάντα εκεί, στις καλές και στις άσχημες στιγμές και που μας έδωσαν άνευ όρων υποστήριξη και ενθάρρυνση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας».

Ο Φινλανδός έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ το 2002 και μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε 62 αγώνες, κερδίζοντας 15 από αυτούς και ανεβαίνοντας 68 φορές στο podium των νικητών.

Οδήγησε για τις ομάδες της Ford, της Subaru και της Citroen και φέτος επέστρεψε στην M-Sport. Η πρώτη του νίκη ήρθε στο Ράλλυ Αυστραλίας του 2006 και η τελευταία στον αγώνα της Ιταλίας του 2012.

Τερμάτισε τέσσερις φορές δεύτερος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, πίσω από τον μεγάλο Sebastien Loeb. Σημείωσε τον καλύτερο χρόνο σε 259 Ειδικές Διαδρομές και συγκέντρωσε 1.192 βαθμούς.

Ο Hirvonen σε όλη την καριέρα του είχε για συνοδηγό τον Jarmo Lehtinen, με τον οποίο έχουν αναπτύξει και πολύ στενή φιλική σχέση και ο οποίος έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην επιτυχημένη καριέρα του οδηγού του.

Σχετικές ειδήσεις