ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πλοίο γεμάτο πολυτελή καινούργια αυτοκίνητα προσάραξε στην Αγγλία

Πλοίο γεμάτο πολυτελή καινούργια αυτοκίνητα προσάραξε στην Αγγλία

Δύο ναυτικοί είναι ελαφρά τραυματισμένοι, από την προσάραξη στο Σάουθαμπτον. Περισσότερα από 1400 αυτοκίνητα Jaguar, Land Rover και μία Rolls-Royce είναι το φορτίο του πλοίου.

Εάν ζούσατε στη Γερμανία και περιμένατε να παραλάβετε μία Jaguar F-Type, του 2015 θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο παραπάνω. Το πλοίο 57.000 τόννων, 590 ποδών (179,832 μέτρων), με το όνομα «Hoegh Osaka» το οποίο τις μετέφερε, προσάραξε στην περιοχή Bramble Bank, (αβαθής κόλπος κοντά στο λιμάνι του Σάουθαμπτον).


Προορισμός του πλοίου Hoegh Osaka ήταν η Γερμανία και ήταν φορτωμένο με container (είχαν βιομηχανικό εξοπλισμό) αλλά και οχήματα 1.400 αυτοκίνητα από την Jaguar και την Land Rover. Σύμφωνα με τους New York Times, μέσα στα αυτοκίνητα ήταν και μία Rolls-Royce Wraith (αξίας 314.293 ευρώ).

Το πλοίο μεταφοράς οχημάτων προχώρησε σε ηθελημένη προσάραξη καθώς είχε υποστεί μια απότομη κλίση μετά την έξοδο του από το λιμάνι του Σάουθαμπτον και το πλήρωμα φοβόταν την ανατροπή του. Παραμένει στάσιμο και δεν αντιμετωπίζει εισροή νερού σύμφωνα με δελτίο τύπου των βρετανικών λιμενικών αρχών.

Με βάση το πιο πρόσφατο δελτίο τύπου, το πλοίο βρισκόταν σε κλίση 52 μοιρών. Η Hoegh Autoliners, ιδιοκτήτρια του πλοίου Hoegh Osaka έχει ορίσει την Svitzer ως εταιρεία διάσωσης του πλοίου.

«Όλο το πλήρωμα συν έναν πιλότο, συνολικά 25 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το πλοίο και όλοι είναι σώοι και ασφαλείς. Δύο μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα», δήλωσε ο Ingar Skiaker, Διευθύνων Σύμβουλος της Hoegh Autoliners την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε σοβαρό έργο μπροστά μας, προκειμένου να ελευθερώσουμε το πλοίο από την Bramble Bank, χωρίς να διαταράξουμε την κίνηση μέσα και έξω από το λιμάνι του Σάουθαμπτον. Κύριο μέλημα μας τώρα είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει περιβαλλοντική ζημία από αυτό το περιστατικό», πρόσθεσε.

Δεν έχει αναφερθεί κάποια πετρελαιοκηλίδα αν και οι βρετανικές αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση διαρροών.

Σχετικές ειδήσεις