ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Volvo: Τα S60/V60 νικητές στην αξιοπιστία (photos)

Volvo: Τα S60/V60 νικητές στην αξιοπιστία (photos)

Τα Volvo S60 και V60 στην κορυφαία θέση στην ετήσια Έκθεση της DEKRA για τα πλέον αξιόπιστα αυτοκίνητα στον κόσμο.Κατατάχθηκαν στην πρώτη θέση στην κατηγορία των μεσαίων ανάμεσα σε 32 άλλα μοντέλα

Τα Volvo S60 και V60 αναδείχθηκαν τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα στην κατηγορία τους, με άλλα λόγια τα μοντέλα με το μικρότερο αριθμό βλαβών, στην ετήσια Έκθεση Αξιοπιστίας της DEKRA για την εμπειρία χρήσης των αυτοκινήτων από τη στιγμή της αγορά τους ως καινούρια και μέχρι τα 50.000 χιλιόμετρα.

Πρόκειται για την έκθεση που συντάσσει και παρουσιάζει κάθε χρόνο η DEKRA, ο έγκυρος γερμανικός οργανισμός παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών και η οποία βασίζεται σε συνολικό δείγμα 15 εκατομμυρίων οχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση προέρχεται από τον αυτοκινητιστικό κλάδο της DEKRA, ο οποίος παρέχει υπηρεσίες στους τομείς της πιστοποίησης, των δοκιμών, της επιθεώρησης, της εκτίμησης αξίας ή ζημιών κλπ. Τα αποτελέσματα της έκθεσης προήλθαν από μία ενδελεχή έρευνα που κράτησε περισσότερο από δύο χρόνια.

Είναι τέτοια η μεθοδολογία και η εμπειρία της DEKRA που στην ανάλυση – και κατά συνέπεια στην έκθεση – υπολογίστηκαν μόνο οι βλάβες εκείνες που οφείλονται ξεκάθαρα στο ίδιο το αυτοκίνητο και όχι σε πιθανή κακή χρήση, αμέλεια ή αβλεψία του οδηγού. Εμβαθύνοντας περισσότερο στη μεθοδολογία της DEKRA, για κάθε μοντέλο απαιτείται δείγμα τουλάχιστον 1.000 αυτοκινήτων ώστε τα αποτελέσματα να κριθούν αξιόπιστα και να συμπεριληφθούν στην έκθεση. Για το 2015 τα αυστηρά κριτήρια πληρούσαν 456 διαφορετικά μοντέλα, τα οποία και συμπεριλήφθηκαν στην έκθεση.

Κριτήριο κατάταξης είναι ο Δείκτης Βλαβών DEKRA ή DFI (DEKRA Fault Index). Εκφράζει το επί τοις εκατό ποσοστό αυτοκινήτων χωρίς βλάβη επί του συνόλου των αυτοκινήτων του συγκεκριμένου μοντέλου που πληρούσαν τα κριτήρια για να συμμετάσχουν στην έρευνα. Για τα S60 και V60 ο συγκεκριμένος δείκτης είχε τιμή 97,5 χαρίζοντας στα μοντέλα της Volvo την πρώτη θέση ανάμεσα σε 32 συνολικά διαφορετικά μοντέλα που διαγωνίσθηκαν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εφετινή Έκθεση οι δείκτες DFI των μοντέλων που σημείωσαν την καλύτερη επίδοση στις επιμέρους κατηγορίες σημείωσαν σημαντική διακύμανση, καθώς κυμάνθηκαν από 81,6 (μικρά βαν) έως 97,6 (μεγάλα οικογενειακά).


Η DEKRA SE ( www.dekra.de ), με έδρα στη Γερμανία, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες σε πέντε ηπείρους, προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες σε ένα ευρύτατο φάσμα πελατών, τόσο στο δημόσιο ή κρατικό όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Απασχολεί περίπου 35.000 υπαλλήλους. Για το 2014 ο τζίρος της DEKRA ξεπέρασε τα 2,5 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις