ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Skoda θα έχει και ηλεκτρικό μοντέλο και αυτά είναι τα πρώτα σκίτσα του

H Skoda θα έχει και ηλεκτρικό μοντέλο και αυτά είναι τα πρώτα σκίτσα του

Tο πρωτότυπο Vision iV στη Γενεύη είναι ένα ηλεκτρικό crossover που θα παρουσιάσει η Skoda στην έκθεση της Γενεύης.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Skoda έχει έτοιμο το πλάνο της σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση. Έτσι μέσα στο 2019 η τσέχικη εταιρεία του ομίλου Volkswagen θα παρουσιάσει το Superb PHEV (με plug-in υβριδική τεχνολογία), καθώς και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση του μίνι της, του Citigo. Για τη συνέχεια και για την επόμενη τετραετία έχει προγραμματίσει την επένδυση 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην εξέλιξη εναλλακτικών συστημάτων πρόωσης και υπηρεσιών κινητικότητας, ενώ μέχρι το 2022 το πλάνο της περιλαμβάνει περισσότερα από 10 ηλεκτρικά μοντέλα.

Το πρώτο από αυτά θα παρουσιαστεί το 2020, θα βασίζεται στο πλαίσιο MEB που οι γερμανικός όμιλος έχει εξελίξει ειδικά για την ηλεκτροκίνηση, ενώ προπομπός του θα είναι το πρωτότυπο Vision iV που θα βρίσκεται στο περίπτερο της εταιρείας στην έκθεση της Γενεύης. Και για το οποίο δόθηκαν στην δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα σκίτσα του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Το Skoda Vision iV, είναι ένα τετράθυρο crossover που διαθέτει έντονα στοιχεία κουπέ -χαρακτηριστική η κλίση του πίσω μέρους της οροφής- που του εξασφαλίζουν μια δυναμική εμφάνιση. Η οποία τονίζεται και από τους αεροδυναμικά μελετημένους τροχούς των 22 ιντσών, που είναι βέβαιο πως δεν θα περάσουν στο μοντέλο παραγωγής. Ίσως ούτε και οι κάμερες που έχουν εδώ αντικαταστήσει τους εξωτερικούς καθρέφτες -τουλάχιστον στις εισαγωγικές εκδόσεις- ενώ χαρακτηριστική είναι και η απουσία χειρολαβών στις πόρτες.

Ενδιαφέρουσα είναι και η νέα εκδοχή της μάσκας της Skoda, με τις λεπτές κάθετες νευρώσεις. Ταυτόχρονα η οριζόντια φωτεινή λωρίδα στο πάνω μέρος και οι εντυπωσιακά μεγάλες εισαγωγές αέρα υπογραμμίζουν τη σπορ εμφάνιση. Εξίσου δυναμικό είναι και το πίσω μέρος με το έντονο ανάγλυφο και τα διάφανα πίσω φώτα LED που επαναπροσδιορίζουν το τυπικό για Skoda φωτεινό αποτύπωμα σχήματος C.

Σχετικές ειδήσεις