ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο χρειάζεται να περιμένει κανείς για μια σπέσιαλ Ferrari;

Πόσο χρειάζεται να περιμένει κανείς για μια σπέσιαλ Ferrari;

Tο θέμα είναι καταρχήν να σε επιλέξουν και στη συνέχεια ο χρόνος που χρειάζεται να περιμένει κανείς για να αποκτήσει μια one-off Ferrari!

Του Γιάννη Σκουφή

Στο μαγικό κόσμο των supercars τα πάντα είναι δυνατά. Από τις σπέσιαλ εκδόσεις με συλλεκτικό χαρακτήρα έως τις πλήρως εξατομικευμένες παραγγελίες που αφορούν στην παραγωγή ενός και μόνο αυτοκινήτου. Τα περίφημα one-off, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα από την πλευρά της Ferrari να είναι οι P80/C (την βλέπετε στη φωτογραφία) ή οι εκπληκτικές Monza SP1 και SP2.

Έτσι λοιπόν όποιος θεωρεί βαρετά ή μπανάλ τα στάνταρ μοντέλα μπορεί να έρθει σε επαφή με το τμήμα μάρκετινγκ της εταιρίας και να μπει στη λίστα αναμονής για μία και μοναδική Ferrari. Ακριβώς έτσι όπως θα την ήθελε, με κάποιους περιορισμούς μιας και αναγκαστικά θα πρέπει να βασίζεται σε κάποιο μοντέλ παραγωγής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Για να ετοιμαστεί και one off Ferrari χρειάζονται κατά μέσο όρο 18 με 24 μήνες, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπως αυτή της P80/C που χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια για να παραδοθεί.

Το κακό είναι πως η λίστα αναμονής έχει μόλις 2450 εγγραφές για όλο τον κόσμο και μέχρι το 2024 δεν υπάρχει κανένα κενό! Προτεραιότητα έχουν οι καλύτεροι και παλιότεροι πελάτες της Ferrari και φυσικά όσοι έχουν πολύ μεγάλο πορτοφόλι που μετριέται συνήθως σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ.