Μια 14χρονη από την Πενσιλβάνια βρήκε έναν πολύ απλό τρόπο για να μειωθούν σημαντικά τα ατυχήματα αυτού του τύπου.   

Του Γιάννη Σκουφή

Είναι βέβαιο πως σας έχει συμβεί: να θέλετε να στρίψετε σε μια διασταύρωση και την τελευταία στιγμή να βλέπετε εκεί στην άκρη του παρμπρίζ πως υπάρχει π.χ. ένας πεζός ή ένας ποδηλάτης που απλά μέχρι εκείνη τη στιγμή τον έκρυβε η κολώνα.

Φυσικά αυτή η κατάσταση μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα, τα οποία όμως μπορούν να αποφευχθούν με ένα απλό σύστημα που ανακάλυψε μια 14χρονη Αμερικανίδα, η Aliana Gassler.

Το σύστημα της Aliana αποτελείται από μια κάμερα, ένα βιντεο- προβολέα και ένα ειδικό ύφασμα πάνω στο οποίο μπορεί να προβληθεί εικόνα. Η οποία εικόνα προέρχεται από την εξωτερική κάμερα και μέσω του βιντεο- προβολέα που βρίσκεται πάνω από τον οδηγό και προβάλλεται στην κολώνα. Με τέτοιο τρόπο, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, που η προβολή είναι σα συνέχεια της πραγματικής εικόνα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τυφλή γωνία. Ενδιαφέρον είναι πως την εικόνα βλέπει μόνο ο οδηγός και όχι και ο επιβάτης που κάθεται μπροστά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Η Aliana κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Broadcom Masters (διαγωνισμός θετικών επιστημών για έφηβους) και το βραβείο Samueli Foundation πουν συνοδεύεται και από χρηματικό ποσό ύψους 25.000 δολαρίων.