Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έφηβη βρίσκει λύση για την τυφλή γωνία στις εμπρός κολώνες

Newsbomb

Μια 14χρονη από την Πενσιλβάνια βρήκε έναν πολύ απλό τρόπο για να μειωθούν σημαντικά τα ατυχήματα αυτού του τύπου.   

Του Γιάννη Σκουφή

Είναι βέβαιο πως σας έχει συμβεί: να θέλετε να στρίψετε σε μια διασταύρωση και την τελευταία στιγμή να βλέπετε εκεί στην άκρη του παρμπρίζ πως υπάρχει π.χ. ένας πεζός ή ένας ποδηλάτης που απλά μέχρι εκείνη τη στιγμή τον έκρυβε η κολώνα.

Φυσικά αυτή η κατάσταση μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα, τα οποία όμως μπορούν να αποφευχθούν με ένα απλό σύστημα που ανακάλυψε μια 14χρονη Αμερικανίδα, η Aliana Gassler.

Το σύστημα της Aliana αποτελείται από μια κάμερα, ένα βιντεο- προβολέα και ένα ειδικό ύφασμα πάνω στο οποίο μπορεί να προβληθεί εικόνα. Η οποία εικόνα προέρχεται από την εξωτερική κάμερα και μέσω του βιντεο- προβολέα που βρίσκεται πάνω από τον οδηγό και προβάλλεται στην κολώνα. Με τέτοιο τρόπο, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, που η προβολή είναι σα συνέχεια της πραγματικής εικόνα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τυφλή γωνία. Ενδιαφέρον είναι πως την εικόνα βλέπει μόνο ο οδηγός και όχι και ο επιβάτης που κάθεται μπροστά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Η Aliana κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Broadcom Masters (διαγωνισμός θετικών επιστημών για έφηβους) και το βραβείο Samueli Foundation πουν συνοδεύεται και από χρηματικό ποσό ύψους 25.000 δολαρίων.