Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιο ήταν το ακριβότερο μεταχειρισμένο του 2021;

Newsbomb

Πέρα από τα καινούργια αυτοκίνητα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι αγοραπωλησίες στα μεταχειρισμένα. Και δεν μιλάμε για απλά μεταχειρισμένα, αλλά για κάποια με ιδιαίτερη συλλεκτική αξία!

Του Γιάννη Σκουφή

Όταν μιλάμε για τα ακριβότερα αυτοκίνητα στον κόσμο εταιρίες όπως η Bugatti και η Rolls-Royce να είναι οι πρώτες που έρχονται στο νου του καθενός. Ωστόσο, αυτή η πρώτη σκέψη μπορεί να ισχύει για ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, διότι στην περίπτωση ενός με πολύ υψηλή συλλεκτική αξία, τότε το πιο πιθανό είναι να μιλάμε για μια κλασική Ferrari. Άλλωστε, η 250 GTO έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ και κατέχει το τίτλο του ακριβότερου αυτοκινήτου όλων των εποχών.

Ωστόσο, η ακριβότερη αγοροπωλησία που έγινε το 2021 ήταν μια McLaren F1 που πωλήθηκε τον Αύγουστο στο Pebble Beach της Καλιφόρνια. Πρόκειται για ένα μοντέλο με έτος κατασκευής το 1995 που βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και έχει διανύσει λιγότερα από 400 χιλιόμετρα.

Αξιοσημείωτο είναι πως όλα αυτά τα χρόνια το αυτοκίνητο φυλασσόταν σε ειδικό κλιματιζόμενο χώρο. Διαθέτει όλα τα χαρτιά και τα συνοδευτικά με τα οποία εφοδιαζόταν από το εργοστάσιο, το εγχειρίδιο, τα αυθεντικά εργαλεία ακόμα και ένα χρονογράφο TAG Heuer 6000, ενώ ακόμα και τα λάστιχα είναι αυτά με τα οποία το αυτοκίνητο βγήκε από το εργοστάσιο.

Για την ακρίβεια, από τις 106 συνολικά που κατασκευάστηκαν (μόλις οι 64 είχαν άδεια κυκλοφορίας), αυτή είναι η 29η στη σειρά McLaren F1. Η οποία απέκτησε νέο ιδιοκτήτη από τον Αύγουστο έναντι 20,465 εκατομμύρια δολάρια! Αυτόματα, η συγκεκριμένη McLaren F1 αναδείχθηκε ως η ακριβότερη που έχει πωληθεί ποτέ και γενικότερα ως ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα.

Υπενθυμίζεται πως το βρετανικό supercar αποτελεί δημιούργημα του Gordon Murray και προκαλεί ακόμα αίσθηση με την κεντρικά τοποθετημένη θέση οδήγησής του. Ο κινητήρας είναι ένας ατμοσφαιρικός V12 της BMW με χωρητικότητα 6.100 κυβικών και απόδοση 627 ίππων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στερεύει από μαχητικά η Τουρκία: Στέλνει drones στο Αιγαίο – Απάντηση της HAF και βλέμμα στο μέλλον

Μετάλλαξη Όμικρον: Καλό… Πάσχα και καλό καλοκαίρι – Πότε θα ξεμπερδέψουμε με την πανδημία;

Survivor: «Μπάρμπα μήπως τη γουστάρεις;», είπε στον Βαλάντη για τη Μυριέλλα παίκτης των Μαχητών!